S.S. Çorum Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Ahmet Pehlivan, eski Başkan İsmail Hakkı Melendiz’in iddialarına cevap verdi.

Borç yükü altında ezilen kooperatifin, yanlış yönetim nedeniyle adeta can çekiştiği iddiasında bulunan Melendiz’e cevap veren Pehlivan, “S.S. Çorum Pancar Ekicileri Kooperatifi 2016 yılında eski yönetimden 8 milyon TL ile devraldığı cirosunu 2019 yılı dönem sonu itibariyle yaklaşık 38 milyon TL. ye çıkararak müthiş bir başarıya imza atmıştır. Üstelik bu gelişmeyi 2 yıldır ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara ve olumsuz tüm koşullara rağmen başarmıştır. Birçok firma ve kurum sıkıntı çekerken veya kapanma noktasına gelmişken Çorum Pancar Ekicileri Kooperatifi güçlenerek çıkmıştır bu süreçten.” dedi.

Eskiden satış mağazaları bomboşken, şu an her türlü malzemeyi getirir ve vadeli şekilde satar duruma geldiğini belirten Pehlivan, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Borç için arayanlara verilecek cevap olmadığından telefonların fişleri çekilen durumdan, malzeme satmak için arayanların durumuna gelinmiştir. Hiçbir firma Çorum Pancar Ekicileri Kooperatifi’ne malzeme vermezken şu an ürün satmak için yarışır olmuşlardır.

‘ESKİ BORÇLARDAN KAYNAKLANAN BİR ZARAR’
Evet dönemi zararla kapattığı doğrudur. Fakat bu zarar faaliyetten kaynaklı bir zarar değil tamamen eski yıllardaki borçlanmalardan kaynaklı faiz giderleridir. Temmuz 2020 sonu itibariyle de Kooperatifin kârı 373.145,66 TL’dir. Kooperatifin borcu olduğu da doğrudur. Ancak zikredildiği kadar kesinlikle değildir. Bir kurumun borcu olması da gayet normaldir. Çünkü ticaret yapılıyordur, malzeme alınıyor, satılıyor ve ortakları mağdur edilmiyordur, bu borçlanmaların karşılığı vardır ve günü günleri geldiğinde hepsi ödenecektir. Şu an itibariyle tüm firmaların borçları ödeme günlerinde ödenir hale gelinmiştir. Tabi malzeme getiremeyen, satış yapmayan, günlerini çay kahve ve laklak ile geçirenler bunu bilmezler. Zaten tüm kediler uzanamadıkları ciğerlere pis derlermiş.  

‘ALNIMIZ AK BAŞIMIZ DİK’
Asıl bu kurumu zamanında batağa sürüklemiş olanlar ve seçimi kaybedince kurumu yetkililere teslim etmeden arkalarına bile bakmadan kaçanlar, bugün çıkmış Kooperatif batıyor diye demeç veriyor. Biz yönetim olarak çiftçimizin her zaman yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Çünkü biz biliriz ki bu kurumlar onların alın terinin ürünüdür. Bu kurumda tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır ve kul hakkının ne demek olduğunu biz çok iyi biliriz. Bizim alnımız ak, başımız diktir. Biz kimileri gibi çiftçiden kaçmıyor, bilakis onların her zaman yanında ve içinde oluyoruz.       

Buyursun gelsin hangi yetkiliye sesleniliyorsa. Bizde her şey açık ve şeffaftır. Biz önce Allah’a sonra da milletimize hesabımızı veririz. Çünkü bizim kimseye veremeyeceğimiz hesabımız yok çok şükür. Saygılarımızla.”