RECEP MEBET
Çorum Sanayi Sitesi ve çevresindeki yangınlara daha hızlı ve etkin bir şekilde müdahale edilmesi için bölgeye itfaiye birimi kurulması isteniyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Çorum Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hıdır Balaban, yerleşim alanlarının genişlemesiyle birlikte itfaiye ekiplerinin şehrin uzak noktalarına erişimde sıkıntı yaşadığına işaret etti.

Şehir merkezindeki ana güzergâhlardaki trafik yoğunluğunun da itfaiye araçlarının olay yerine ulaşımını olumsuz etkilediğini dile getiren Hıdır Balaban, yetkililere seslenerek Çorum Sanayi Sitesi’nin de içinde bulunduğu bölgeye acil müdahale birimi kurulmasını istedi.

‘YETKİLİLERDEN ACİL ÇÖZÜM İSTİYORUZ’
Bahse konu nedenlerden dolayı Sanayi Sitesi’nde çıkan yangınlara müdahalelerde karşılaşılan gecikmeler yüzünden esnafın mağduriyet yaşadığını vurgulayan Balaban, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Çorum Sanayi Sitesi’nde oluşturulacak bir itfaiye şubesi, sadece esnafımıza değil Mimar Sinan, Gülabibey ve Akkent Mahalleleri başta olmak üzere Ankara Yolu çevresindeki hastane, yurt, stadyum, terminal, Galericiler Sitesi, Traktörcüler Sitesi, Toptancılar Sitesi, Sebze ve Meyve Hali, Borsa ve fabrikalar ile çevredeki köylerin dahi istifade edebileceği bir birim olur.
Daha önce de defalarca dile getirdiğimiz bu talebin dikkate alınmasını temenni ediyor, yetkililerden acilen çözüm bekliyoruz.”

TERMİNAL’DE İTFAİYE MÜFREZESİ HAZIRLIĞI
Çorum Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali yanında, İtfaiye Müfrezesi kurulması için çalışma başlatıldığı öğrenildi.
Bölgede yaşanan yangınlarda karşılaşılan aksaklıklar ve vatandaşların talepleri doğrultusunda bu konudaki çalışmaların hızlandırıldığı bildirildi.

Oluşturulacak yeni birimle, bölgedeki yangınlara daha kısa sürede ve etkin bir şekilde müdahale edilmesinin planlandığı kaydedildi.