RECEP MEBET
Milli Görüş Hareketi’nin önde gelen hatiplerinden 20. Dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz’ın konuşmacı olarak yer aldığı ‘28 Şubat: Postmodern Darbe’ konulu konferans önceki akşam Çorum’da gerçekleşti.

Çorum Belediyesi Kent Konseyi, İnsani Değerler Platformu (İDP), Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Kent Konseyi Gençlik Meclisi işbirliğinde organize edilen programa Çorum halkı büyük ilgi gösterdi.

Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen konferansa AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Zeki Gül, Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan, AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, İDP Dönem Sözcüsü Zekeriya Işık, bazı daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

Organizasyon kapsamında ayrıca Devlet Tiyatro Salonu fuayesinde ‘28 Şubat Gazete Manşetleri’ konulu bir sergi de açıldı.

Sunuculuğunu Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Mehmet Aşgın’ın üstlendiği program, Diyanet-Sen Çorum Şubesi Başkan Yardımcısı Celal Göker’in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Programın açılışında kürsüye gelen Zeki Gül ve Erol Kavuncu, katılımcılara hitaben birer selamlama konuşması yaptılar.

‘28 ŞUBAT GAZİSİYİM’
28 Şubat’ın 22. yıldönümü nedeniyle organize edilen konferansta konuşan Şevki Yılmaz, Türkiye’nin darbeler tarihinden bahsederek sözlerine başladı.
Kendisini 28 Şubat mağduru değil gazisi olarak gördüğünü belirten Yılmaz, “28 Şubat Gazisi olmaktan onur duyuyorum” dedi.
Osmanlı Devleti’nden Cumhuriyete uzanan süreçte yaşanan bazı gelişmeleri yorumlayan Yılmaz, CHP’nin iktidarda olduğu yıllarda inançlı insanlara yapılan zulme dikkat çekti.

CHP’nin altı okunun imanın şartlarını, manevi değerleri hedef aldığını iddia eden Yılmaz, Adnan Menderes, Necmettin Erbakan, Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan gibi liderler sayesinde milletin asli değerleri ile yeniden buluştuğunu söyledi.
Darbe dönemlerinde uygulanan zulüm yüzünden insanların inançlarını yaşayamaz hale getirildiğini hatırlatan Yılmaz, “Hayatımızın ölçü kitabı olan Kuran’ı ölü kitabı haline getirdiler. Bu milletin çocukları futbolcuları bildiği kadar Peygamberini tanımıyor. Hz. Peygamber’in hayatı çocuklara eksik anlatılıyor. Diyanet İşleri Başkanı ve Milli Eğitim Bakanı’na sesleniyor, ömrü sadece savaşlarla geçmiş gibi anlatılan Peygamber Efendimiz’in hayatının yeniden yazılması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

AK Parti iktidarları döneminde 28 Şubat darbesinin izlerinin silinmeye çalışıldığını ancak hala bazı sıkıntıların sürdüğünü ifade eden Yılmaz, “Çok önemli icraatlar yapıldı ancak ahlâklı nesiller yetiştiremezsek tüm bu eserler heba olur” uyarısında bulundu.
 

‘DARBEYİ ŞEYTANLAR, İNKILABI ALLAH YAPAR’
“Kendine çağıran şeyh şeytandır” diyen Şevki Yılmaz, “Aklınızı kimseye kiraya vermeyin. En iyi hatip Allah’a çağırandır. Bu şeyhler kendine değil Allah’a davet etselerdi insanlar arasındaki kavgalar olmaz, Fetönyahu gibi sahtekârlar türemezdi” dedi.

Darbenin İslâm’da domuz eti gibi haram olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Darbeyi şeytanlar, inkılabı Allah yapar. Biz inkılabın taraftarıyız” diye konuştu.
CHP’nin açılımını ‘Cehenneme Hazırlama Partisi’ olarak nitelendiren Yılmaz, “Çorum gibi bazı Anadolu illeri CHP zihniyeti yüzünden yıllardır cezalı olarak görüldü ve kamu imkanlarından mahrum bırakıldı. CHP’liler bunu bilseler o partiye oy vermezler” ifadelerini kullandı.

Müslümanlar açısından Kuran’ın anayasa, Allah Rasulünün hayatının uyum yasaları, ûlemânın ictihatlarınınsa yönetmelik hükmünde olduğunu vurgulayan Yılmaz, “İnsanoğlu dünyaya sırayla gelir, kur’a ile ölür. Namazı olmayanın Allah’a saygısı palavradır. Ruhsal bunalım ve elem verici hastalıkların şifası ise secdede gözyaşı döküp dua ederek Allah’a sığınmaktadır” şeklinde konuştu.
Yaşanan tüm musibetlere rağmen Allah-u Teala’nın Türkiye’yi sahipsiz bırakmadığının altını çizen Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Menderes’i ipe gönderenler, Osmanlı evlatlarını Almanya’ya işçi adı altında köle ettiler. Oyuna gelmeyip şu anki istikrarı bozmazsanız 20 yıl sonra Avrupalılar’ın Çorum’da işçi olarak çalıştığını göreceksiniz.

 

‘SAADETLİ KARDEŞLERİM NE ZAMAN UYANACAK?’
Milletin değerlerine adeta savaş açan, Erbakan Hoca’yı hapislere attıran darbeci zihniyetlerle el ele veren Saadet’li kardeşlerim ne zaman uyanacak? Hocamız’ın hayalleri bu iktidarlar zamanında gerçeğe dönüştü. Çiftçi hiç meyvesini kıskanır mı? Bu geri zekalılık olur. Her iktidarın yanlışları olur, ama büyük fotoğrafa bakıp gerçekleri görmek lazım.

 

‘YAŞADIĞINIZ ZULÜM DOLU GÜNLERİ UNUTTUNUZ MU?’
Yaşadığınız zulüm dolu günleri unuttunuz mu? O günleri özlediyseniz geri dönelim. Şükretmezsek başımıza bela gelir. Kimse moralini bozmasın, bu yükseliş sürecek. Türkiye, bölgesinde barışın teminatı olacak.
Erbakan’ın sabır ve nezaketi olmasaydı bugünlere gelemezdik. O gün nazik lider lazımdı, bugün ise Kasımpaşalı bir lider.

‘SİLAHLA YAPAMADIKLARINI SANDIKTA YAPMAK İSTİYORLAR’
Kutsal toprakların kaskosu İstanbul. Burası yıkılırsa Kabe gider. 15 Temmuz’da darbecilere geçit vermeyerek Kabe’yi korudunuz. 31 Mart’ta bir darbe daha hedefliyorlar, müsaade etmeyin. Tayyip kardeşimizi Venezuela’da yaptıkları gibi saf dışı bırakmak istiyorlar. Silahla yapmak istediklerini milleti oyuna getirip sandıkta yapmak istiyorlar.

Sandık tokadının acısı tez geçmez. Türkiye için canını ortaya koyan Tayyip kardeşimize destek vatani bir görevdir. Sokakları yeniden Gezi Olayları’ndaki gibi ateşe çevirmek isteyenlere karşı Tayyip Bey’e sahip çıkmalısınız. Bizim savunduğumuz en büyük parti Türkiye’dir. Vatan olmazsa elimizdeki değerler neye yarar? 

Türkiye’nin önünü kimse kesemez. Yeter ki uyanık olup, oyuna gelmeyelim. Tayyip Bey’in temsilcisi Halil İbrahim kardeşimizi sizlere emanet ediyor, 31 Mart’ın hayırlara vesile olmasını diliyorum.”
Konuşmasını Osmanlı askerinin yemini ile bitiren Yılmaz, “Allah bu ülkeyi sahipsiz bırakmıyor, bırakmayacak inşaallah” sözlerini tamamladı.

Programın kapanışında sahneye davet edilen Milletvekili Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Zeki Gül, Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan, Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, İDP Dönem Sözcüsü Zekeriya Işık, Diyanet-Sen Şube Başkanı Ali Yıldız ve TÜGVA İl Temsilcisi Kerep Ölçer, konuşmasından dolayı Şevki Yılmaz’a teşekkür ederek salondaki katılımcıları selamladılar.