Genç yaşında elde ettiği başarı ve tecrübesiyle Ankara'da otomobil sektörünün duayeni konumuna gelen Çorumlu Mesut Sami Bıyık, bu yıl ikincisini düzenlediği otomobil festivali ile Ankara'da adeta otomobil fırtınası estirdi.
Devasa bir organizasyon ile otomobilin merkezi durumundaki İstanbul'u bile kıskandıran faaliyetlere imza atan Mesut Sami Bıyık, Ankamall Alış Verim Merkezi'nin otopark alanında düzenlediği Otofest 2019 ile 2018'de yine kendisine ait olan ziyaretçi rekorunu egale etti. 


Hafta sonu ikin olarak gerçekleştirilen Otofest 2019'da nostaljiden klasiklere, son model otomobillerden olağanüstü modifiyeli araçlara kadar çok sayıda otomobil yer aldı. 
7'den 70'e tüm otomobil tutkunlarının adeta akın ettiği festival alanı, otomobil tutkunları tarafından tam not aldı. 


Otomobil sektöründeki yükselişini, otomobile dair her alanda devam ettiren hemşehrimiz Mesut Sami Bıyık, ulusal basının da büyük bir ilgi gösterdiği başarısıyla bir kez daha adından söz ettirdi. 
Ankara Otomobil Sporları Kulübü Başkanı olarak da yarış camiasının Ankara'daki kaptanı olan Mesut Sami Bıyık, adı Hitit olmasına rağmen yıllarca Türkiye'nin değişik bölgelerinde gerçekleştirilen Hitit Rallisi'ni iki yıldır Çorumlu hemşehrileriyle buluşturdu. 


Hakimiyet'in yıllar öncesinden otomobil merakı, ilgisi ve zengin arşivi ile sütunlarına taşıdığı Mesut Sami Bıyık, o güne dair öngörülerimizin hiç birisini boşa çıkarmadan, başarı merdivenlerini birer birer çıktı. 
Otomobil sektöründeki başarısının yanı sıra reklam sektöründeki tecrübe ve kariyeri de göz dolduran Sami Bıyık, "Organizasyonumuza destek veren ve ziyaretleri ile bizleri onurlandırıp, rekor heyecanı yaşatan tüm ziyaretçilerimize gönül dolusu teşekkür ediyorum. Bu iş bir gönül işi olmasının yanı sıra, ciddi bir ekip işidir. Bu tür devasa organizasyon ve katılımlar, sektörün bize olan güvenin ve verdiği değerin göstergesidir. Tüm katılımcı firmalarımıza, ziyaretçilerimize ve bu organizasyona ev sahipliği yapan Ankamall yöneticilerine teşekkür ediyorum." dedi. 


Sektörün bütüncül yapısını koruyup, eğlenceyle birleştirerek keyifli bir hafta sonu hedefiyle çıktıkları yolda, başarıyı yakalamanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Sami Bıyık, "Otomobil, hayatı kolaylaştıran bir araç olmakla birlikte, dünyanın tüm ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de pek çok kesim tarafından farklı bir yaşam felsefesi olarak kabul ediliyor. Bana göre otomobil sıradan bir ihtiyaçtan öte, insanların hayatlarına anlam katan ve hayatı kolaylaştıran bir araç. Biz bunların tümünü daha eğlenceli ve bütüncül bir yapıyla buluşturduk. 7'den 70'e tüm otomobil tutkunlarının doyasıya izleyeceği ve pek çok yerde bir arada görmesi mümkün olmayan marka ve modelleri bir araya getirdik. Doğru yapılan her işin başarıya ulaştığı gibi, bizim çabamız da iki yıldır meyvelerini veriyor ve sektör temsilcileri çok büyük ilgi gösteriyor. Yarışlar kısmında yerimizi aldığımız sektörün, tanıtım ve organizasyon kısmı da gururla söylüyorum ki bizim işimiz." diye konuştu. 
Rekor sayıda kitleleri buluşturan Otofest, Ankara'da son organizasyonunun ardından gelecek yılın planlarını yapmaya başlarken, özellikle AVM'ler ev sahipliği konusunda teklif yarışına girdi.