FATİH BATTAR

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Çorum Silm Kent Kuruçay bölgesinde yapılan 752 sosyal konut için 3 bin 666 kişinin başvurduğu öğrenildi.
Çorum’da ucuz konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar kampanyaya yoğun ilgi gösterdi. 752 konutun 525’i 2+1, 206’sı ise 3+1 konut olarak açıklanmıştı. 2+1 olarak yapılacak 525 daire için  1538 kişi başvururken, 206 daire olan 3+1 konutlar için ise 2128 kişinin başvurduğu, toplam ise 3 bin 666 kişinin başvurduğu öğrenildi.

KURA NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Hatırlanacağı üzere TOKİ, ilk olarak 11-22 Mart tarih aralığında normal başvuruları almış, ardından   bu sürecin tamamlanmasıyla bu süreç, 25 Mart-05 Nisan tarihleri arasında emekliler ile devam etmişti. Son olarak Engelli, Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin başvuruları 19 Nisan'da sona ermişti.

Başvuru süresinin dolmasının  ardından gözler kura çekimine çevrildi. Çorum’da binlerce kişinin gözü kulağı TOKİ’nin yapacağı açıklamada. Ankara’da bazı yerlerde kura çekiminin 6 Mayıs tarihinde gerçekleştirileceği açıklandı. Çorum’da kura çekimi ile ilgili henüz net bir bilgi gelmezken, edindiğimiz bilgilere göre  kura çekiminin önümüzdeki ay yapılması bekleniyor.

SİLM KENT’TE SON DURUM

İhalesi 21 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleştirilen ve Mart 2018’de temelinin atıldığı Silm Kent TOKİ’nin 18 bloğunun kaba inşaatı tamamlanmıştı. Yüklenici firma %40’ını tamamladıklarını açıklasa da TOKİ resmi sitesinin verilerine göre Çorum’da Silm Kent’te TOKi inşaatının %20 seviyelerinde olduğu görülüyor.

Gazetemizin ‘TOKİ inşaatı durdu mu?’ başlıklı haberine ilişkin bir açıklama yapan AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, TOKİ’de sıkıntı yaşanıldığını doğrulamış ama inşaatın vaktinde bitirileceğini söylemişti.

Edindiğimiz bilgilere göre yüklenici firmanın sıkıntısının devam etmesinden dolayı inşaat devam etmiyor. İnşaatın devam etmesi için yeniden ihale yapılacağı gelen bilgiler arasında