FATİH AKBAŞ

Çorum Belediyesi Sobacılar Arastası esnafının yol isteğini yerine getiriyor. Geçtiğimiz yıllarda trafik yoğunluğuna neden olduğu gerekçesi ile geçişe kapatılan eski Emniyet Müdürlüğü Kavşağının Sobacılar Arastası bölümü yeninden trafiğe açılacak.

Belediye Başkanı Zeki Gül, Sobacılar Arastası’nda düzenlediği basın toplantısında esnafa müjdeli haberi verdi.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ve Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hikmet Durgun ile arastaya giden Başkan Gül, burada yaptığı açıklamada kavşağın trafiğe açılıp açılmaması için esnafla istişare yapmak üzere geldiğini ifade ederek, “Bu sorunun tam manasıyla çözümü için sizin görüşlerini almak üzere geldim. Burayı sizler istediğiniz için açacağız. Söz verdik ve sözümüzü tutacağız. Bizler verdiği her sözü yerine getiren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşlarıyız. Ne söz vermişsek yerine getiririz” dedi.

Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hikmet Durgun da Sobacılar Arastası’nın mahallesinin sınırları içinde yer aldığını belirterek, “Uzun zamandır bu sorunun çözümü için çalışıyoruz. Biz bu kavşağın Sobacılar Arastasına geçişi sağlayan bölümünün yeniden trafiğe açılmasını istiyoruz. Bu olduğu takdirde zor günler geçiren esnafımız rahatlar. Kavşağın trafiğe açılacağı müjdesini veren Belediye Başkanımız Zeki Gül’e teşekkür ediyorum” dedi.

Durgun, kavşağın trafiğe açılması için AK Parti Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ında büyük gayretleri olduğunu belirterek emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Çorum Çilingir Sobacı ve Tenekeciler Odası Başkanı Halil Taşkaldıran da Başkan Gül’e bu müjdesinden dolayı teşekkür etti.

Bölge esnafı da kavşağın trafiğe kapandığı günden bir 14 tane dükkanın kapandığını ifade ederek, Başkan Gül’e teşekkürlerini ilettiler.

Başkan Gül’ün açıklamasının ardından Belediye ekipleri kavşakta çalışmalara başladı.

Editör: Haber Merkezi