FATİH BATTAR/M.BURAK YALÇIN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üreticinin elinde kalan soğan ve patatesinin alınacağının duyurmasından sonra  Ziraat Odası ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), işbirliğiyle Türkiye’nin en  büyük 6’ıncı soğan üreticisi Çorum’da üreticilerden tedarik edilen ürünlerin ilk sevkiyat işlemleri gerçekleştirildi.

Çorum merkeze bağlı Karacaköy’de çiftçilerden alınan ürün, 25 kg’lık torbalara konulduktan sonra kamyonla İskilip Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vafkı’na teslim edildi.

Karacaköy’de soğan alım noktasında bir açıklama yapan Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Çorum’da üreticinin elinde 5 bin ton soğan olduğunu belirterek, oluşturulacak soğan alım köylerinde bu soğanların toplanarak TMO işbirliğiyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na gönderileceğini oradan da ihtiyaç sahiplerine ulaşacağını söyledi.

Bugün ilk sevkiyatın gerçekleştiğini aktaran Sayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde hem üreticinin hem de ihtiyaç sahiplerinin yüzünün güleceğini ifade etti.

Pandemi nedeniyle soğan tüketiminin düştüğünü ve bu yüzden soğanların çiftçinin deposunda kaldığını belirten Sayan; "Yeni hasat dönemi başlamadan önce çiftçinin deposundaki ürünün tüketilmesi için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin talimatıyla Çorum’da, Mecitözü’nde ve Alaca’da oluşturduğumuz 3 noktada üreticinin elindeki soğanları almaya başladık. Çorum’da üreticinin elinde yaklaşık 5 bin ton soğan kaldığını düşünüyoruz. Çimlenmeyen iyi durumdaki soğanları 25 kg’lık torbalara paketliyor, kamyonlarla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na gönderiyoruz. Böylelikle üretcinin elinde kalan soğanlar değerlendirilmiş oldu. Hem üreticimizin hem de ihtiyaç sahiplerinin yüzü gülecek. Allah devletimizden ve Cumhurbaşkanımızdan razı olsun.” ifadelerini kullandı

Köylerden gelen taleplere göre seçme noktası oluşturduklarını anlatan Sayan, Çorum’da şu anda sezon bittiği için patates alımı yapılmadığını sadece soğan alımı yaptıklarını ifade ederek isteyen üreticilerin Ziraat Odası aracılığıyla isteyen üreticilerin de kendilerinin satış yapabileceğini sözlerine ekledi.