RECEP MEBET

Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED), Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite kuruluş olarak tescillendi.

Konuyla ilgili bilgi veren TOBFED Genel Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Fatih Kankurdan, otomotiv satış sonrası hizmetler alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olarak 8 farklı meslek grubunda akredite olduklarını açıkladı.

Söz konusu meslek dallarına ilişkin Mesleki Yeterlilik Belgesi, eğitim, ölçme ve sınav aşamalarının yapılandırma işlemleri için TOBFED’in yetkilendirildiğini anlatan Fatih Kankurdan, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu İktisadi İşletmesi, TÜRKAK tarafından akredite kuruluş olarak tescillendi.

Bünyesindeki, 23 mesleki ve bölge derneği ile yaklaşık 100 bin bireysel ve kurumsal üyesi bulunan TOBFED'in, 500 bini aşkın işletme ve 2 milyona yakın çalışanın, sektörel geleceğine ilişkin 2013 yılından beri sürdürdüğü çaba ve gayretlerinde bir proje daha başarı ile tamamlandı.

TÜRKAK ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile yürütmekte olduğumuz uluslararası akredite edilmiş, geçerliliği olan otomotiv satış sonrası hizmetlerdeki 8 meslek dalına ilişkin Mesleki Yeterlilik Belgesi, eğitim, ölçme ve sınav aşamalarının yapılandırma işlemleri için akredite kuruluş olarak tescillendik.

2019 yılında, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı ve MYK'nın 80 meslek dalı için oluşturduğu zorunluluk kapsamında, otomotiv satış sonrası hizmetler alanında, araç yıkama, araç bakım ve koruma, araç folyo kaplama, araç cam filmi, boyasız göçük düzeltme, otopark görevlisi, vale, oto lastik ve rot balans, oto ekspertiz, teknisyenleri, MYK Belgelerini, TOBFED ve bağlı dernekleri vasıtasıyla, düzenlenecek olan eğitim, ölçme ve değerlendirme süreçleri sonucunda alabilecekler.

Otomotiv satış sonrası hizmetleri alanında faaliyet gösteren tüm firmaların ve çalışanların, kurumsal ve bireysel üyelik talepleri, nitelikli ve eğitimli personel istihdamı, Mesleki Yeterlilik Belgesi talepleri bu kapsamda ele alınacak. Ayrıca satış sonrasına ilişkin bay ve bayan katılımcılı meslek kurslarımıza ilişkin talepler de sürekli olarak alınarak, otomotiv sektöründeki kadın istihdamı ve nitelikli ara eleman istihdam programlarımız sürecek.

TOBFED, ülkemiz ekonomisi, otomotiv sektörü ve yan dalları ile birlikte, 2 milyon çalışanın ve 500 bini aşkın işletmenin daima yanında büyük bir sivil toplum kuruluşu olarak, istihdama üretime katkı sağlamaya tüm kadroları ile birlikte devam edecek.”