225 okula bağlı 458 öğrenci servisi denetlendi

FATİH BATTAR

Çorum’da İl Emniyet Müdürlüğünce, "Biz emniyet kemeri takıyoruz, ya siz?" sloganıyla hayata geçirilen proje kapsamında 225 okula bağlı 458 öğrenci servisi denetlendi.

Uygulamaya Trafik Şube Müdürlüğü’nün yanı sıra, Çevik Kuvvet, Asayiş Şube Müdürlüğü, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Şube Müdürlüğü, Yunus ekipleri ve diğer ekiplerin katılımıyla toplam 280 polis katıldı.

Fatih Sultan Mehmet İlkokulu önündeki okul servislerini tek tek durduran ekipler, başta sürücülerin evrakları olmak üzere kurallara uyulup uyulmadığını kontrol etti. Denetimlerde emniyet kemeri, maske ve servislerin ikaz lambalarının yanıp yanmadığı kontrol edildi. Ekipler ayrıca hem öğrencilere hem de servis şoförlerine koronovirüsle ilgili uyarılarda bulundu.

Çorum’da yapılan denetimlerle ölümlü trafik kazası sayısında yüzde 53 gibi büyük bir düşüş meydana geldiğini kaydeden Trafik Şube Müdürü Bünyamin Demir; "Çocuklarımızın güvenli şekilde seyahat etmesi için Sayın Bakanımızın talimatı doğrultusunda bütün personelle sahaya inmiş bulunmaktayız. İlk defa Çorum'da tüm birimlerle aynı anda sahaya indik. Amacımız öğrencilerin emniyet kemeri kullanımını alışkanlık haline getirmelerini sağlamak. Aldığımız tedbirler sayesinde il merkezinde meydana gelen ölümlü trafik kazası sayısında yüzde 53 gibi büyük bir düşüş meydana geldi. Bu gibi etkinliklerin faydasını görüyoruz. Çocuklarımızı temelden yetiştirmek maksadıyla Trafik Dedektifi Projesi kapsamında sınıflarda eğitimler düzenliyoruz. Ayrıca servislere bindiklerinde çocuklarımıza emniyet kemeri takma alışkanlığı aşılamaya çalışıyoruz." dedi