FATİH AKBAŞ

Son günlerde yaşanan hadiseler nedeniyle sosyal medyada Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’ye çok sayıda destek mesajı yayınlanıyor. Toplumun her kesiminden vatandaşlar sosyal medyada yazdıkları mesajlarla Vali Mustafa Çiftçi’ye desteklerini dile getiriyorlar.

Sungurlu Ziraat Odası Başkanı Ramazan Kelepircioğlu sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında “Sayın Valimiz Mustafa Çiftçi’nin her daim yanındayız. Rabbim yar ve yardımcısı olsun inşallah” ifadelerini kullanırken Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat ise şu dörtlükle gönlünden geçenleri dile getirmiş: Bizim kapı dost kapısı, Girene canımız kurban. Selam muhabbet tapusu, Verene canımız kurban.”

Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Derneği Başkanı Murat Ayrancı ise mesajında “Ne yaparsanız yapın, başaramayacaksınız. Değerli Valimiz Sayın Mustafa Çiftçi yalnız değildir.”dedi.

Önceki dönem AK Parti İskilip İlçe Başkanı Mustafa Lek ise, “Muhalif siyaset ve medya tarafından Çorum Valisi neden hedefe alındı?” sorusunu sorarak,

mesajında “Çorum’a gelen, Çorum’da ziyarette bulunan muhalif siyasi parti temsilcileri son günlerde ağız birliği yapmışçasına konuşmalarının bir kısmında Çorum Valisi Sayın Mustafa Çiftçi üzerinde siyaset yapmaları, Sayın Vali’yi sudan sebeplerle sırf yıpratmak için eleştirmeleri öylesine yapılmış bir fiil değil, manidar olan, bilinçli bir şekilde yapılan bir operasyondur. Yine tabi bu muhalif siyasetle çalışan bir kısım medyanın servisleri de bu operasyonun bir parçasıdır.” ifadelerini dile getirdi.

Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ile İlçe Ziraat Odası Başkanları da Vali Mustafa Çiftçi’yi makamında ziyaret ederek desteklerini vurguladılar.

 AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yaptıkları basın açıklamaları ve sosyal medya mesajları ile vatandaşlar da paylaştıkları mesajlarla Vali Mustafa Çiftçi’nin yanında olduklarını dile getirdiler.