FATİH BATTAR

Belediye Başkanı Zeki Gül, Çorum trafiğini rahatlatacak ve Çorum’a nefes aldıracak Devane’de yeni yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

 Zeki Gül’e incelemelerde Belediye Başkan Yardımcıları Alper Zahir, Turhan Candan, İmar Müdürü Yaşar Eker ile belediye meclis üyeleri eşlik etti.

Devane bölgesinde şehir trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak iki ayrı yol çalışması olduğunu belirten Belediye Başkanı Zeki Gül, bunlardan birinin 30 metrelik Kahramançavuş Caddesi ve Hıdırlık Caddesi arasındaki 30 metrelik yol ve yeni belediye hizmet binasının arkasından başlayıp Karakeçili bölgesinde devam eden yol çalışması olduğunu söyledi.

‘OSMANCIK CADDESİ’NİN YÜKÜNÜ HAFİFLETECEĞİZ’

Kahramançavuş Caddesi ve Hıdırlık Caddesi arasındaki 30 metrelik yol yapım çalışması ile Çiftlik Caddesi ile Hıdırlık Caddesini birleştirdiklerini belirten Gül, buradaki yolun açılması ile birlikte Osmancık Caddesi’nin trafik yükünü hafifleteceklerini kaydetti.

Yeni belediye hizmet binasının arkasından başlayıp Karakeçili bölgesine devam eden yol çalışması kapsamında bu bölgeye de 20 metre genişliğinde ve 1 kilometre uzunluğunda yol yaptıklarını açıklayan Başkan Gül; “Yol üzerinde bulunan binalarda kamulaştırma çalışmalarımızın büyük bir bölümünü tamamladık. Yeni belediye hizmet binamızın arkasından Osmancık Caddesi’ne kadar olan kısımda yıkım çalışmalarımızı tamamladık. Altyapı çalışmaları devam ediyor. Yol trafiğe açıldığında Buharaevler İstikametinden, Fatih Caddesi istikametinden gelen trafik, doğrudan Akşemseddin Caddesine çıkabilecek. Bu bölgede 4 sosyal kültürel tesis alanı, 2 cami alanı, 1 eğitim tesis alanı işaretledik. Bunların dışında hizmet binamızın yanında 1 tane de büyük park var. Yol çalışmamız olan yerlerde, kamulaştırması tamamlanan binaların yıkımını gerçekleştiriyor ve kısa sürede de enkazını kaldırıyoruz. Alt – üst yapı işlemlerini hızlıca yapabilecek bir duruma getiriyoruz.” dedi

‘1.5 YILDA YOL YAPIM ÇALIŞMALARINA 26 MİLYON TL ÖDEDİK’

Çorum Belediyesi olarak Devane bölgesinde yapacakları yeni yolların altyapısının %65’ını tamamladıklarını aktaran Gül,  1.5 yılda Devane, Karakeçili, Cengiz Topel, Cemilbey Caddesi gibi bölgelerde yaptıkları kamulaştırma ve enkaz bedeli olarak 26 milyon TL ödediklerini söyledi.

‘SEÇİM DEĞİL GELECEĞİ DÜŞÜNEREK ASIRLIK ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ’

Çorum Belediyesi olarak seçim değil geleceği düşünerek asırlık çalışmalar yaptıklarını ifade eden Gül; “Çorum Belediyesi olarak Devane bölgesinde yapacağımız yeni yolların altyapısının %65’ını tamamladık. 4 bin 800 metre uzunluğunda çeşitli çaplarda kanalizasyon ve yağmur suyu hattımızı döşedik. İçme suyu hattı çalışmamız da yakında başlayacak. Altyapı yatırımı olan kurum ve kuruluşlardan isteğimiz yeni açtığımız bu yollarda alt yapı çalışmalarını bir an önce tamamlamalarıdır. İşlemlerini tamamladığında asfaltlama işlemine geçeceğiz ve hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Bunların dışında Gazi Caddesi ile Fatih Caddesini birbirine bağlayan 25 metre genişliğinde 650 metre uzunluğunda bir yol çalışmamız var. Bu yol Albayrak Caddemizin trafik yükünü büyük ölçüde hafifletecek.  Karakeçili yolunda 338 mülk sahibi var. Yol kısmında kalan parsellerde kamulaştırmadığımız çok az bir kısım kaldı. Bu bölgede 3 adet park, 2 kapalı otopark, Karakeçili ve İnayetullah camilerimizin etrafının genişletilmesi gibi çalışmalar yapacağız.  Bu bölgede de iki kamu binası var. Bilim Sanat Merkezi ve İmam Hatip Lisesi binamız var. Bunlarla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Kısa sürede tamamlayıp binaların yıkımını gerçekleştireceğiz. Bugün yıkımına başladığımız binaların yıkımının tamamlanması ile yolumuz Akpınar Caddesi ulaşmış olacağız. Kahramançavuş Caddemizde ise hemşehrilerimizin mağdur olmaları için yolumuzda iyileştirmeler yapacağız. Önümüzdeki yılda bu yolda yapılacak çalışmaları bitirmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu

 

‘YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRAN BİR ŞEHİR

HALİNE GETİRMEYE GAYRET EDİYORUZ’

Yaptıkları çalışmalarla Çorum’u yeşil alanlarıyla, meydanlarıyla, sokak ve caddeleriyle, kamu kurum ve kuruluş binalarıyla, konut alanlarıyla yaşam kalitesini artıran bir şehir haline getirmeye gayret ettiklerini belirten Başkan Gül, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Bir ülkenin gelişiminde en büyük pay sahibi o ülkenin ulaşım imkânlarının konforlu olmasıdır. Bugün Türkiye’nin de gelişmesinden, değişmesinden, büyük bir güç olmasından söz edebiliyorsak bunu büyük ölçüde ulaşım imkânlarının artırılmasına borçluyuz. Bir yerleşim yerine ne kadar çok ulaşım imkânı sunulursa, ne kadar konforlu yollar açılırsa o kadar hizmet götürme, imkânı doğuyor.  Bu durum tüm ülke geneli için geçerli olduğu gibi şehir merkezleri için de geçerlidir. Ayrıca yollar o şehrin gelişim düzeyini, o şehirdeki yaşam kalitesinin düzeyini de ortaya koyan en önemli unsurlardan biridir. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bir sözü var. “Yol Medeniyettir”. Biz de bu anlayışı sahipleniyoruz. Ve şehir içerisindeki yollarla ilgili çalışmalarımızı bu anlayışla sürdürüyoruz. Şehrimiz her geçen gün büyüyor. Dolayısıyla şehrin büyümesine bağlı olarak da yeni yollar, caddeler, bulvarlar açılması zorunlu hale geliyor.  En başarılı olduğumuz alanlardan biri de şehir içi yollar. Şehir girişleri – çıkışlarını şehrimize, insanlarımıza yakışacak şekilde yeniden yaptık. Caddelerimizi, sokaklarımızı yenilemeye devam ediyoruz.  Asfalt eksiği olan caddelerimize asfalt yapıyoruz. Caddelerimizin altyapı – üstyapı eksikliklerini gideriyoruz. Büyük caddelerimizin aydınlatma işlerini Belediye olarak biz yapıyoruz. Çorum’u yeşil alanlarıyla, meydanlarıyla, sokak ve caddeleriyle, kamu kurum ve kuruluş binalarıyla, konut alanlarıyla yaşam kalitesini artıran bir şehir haline getirmeye gayret ediyoruz.  Kent Estetiğine yönelik; meydan ve otopark çalışmamız devam ediyor. Şehrimize yeni yaşam alanları kazandırmaya devam ediyoruz. Şehir merkezimizde imar düzenlemelerimiz devam ediyor.  İmar düzenlemesi yaptığımız bölgelerde yeni ulaşım alanları, yeni cadde ve sokaklar inşa ediyoruz. Günübirlik çözümler yerine planlı, programlı projeler üretiyor ve bu projelere uygun gerekli çalışmaları kısa sürede tamamlıyoruz.  Ulukavak mahallemizi, Üçtutlar mahallemizi, Çöplü, Çepni, Kunduzhan ve Karakeçili mahallelerimizi ilgilendiren bölgede yaptığımız imar düzenlemesi yaptık. Bu bölgelerde geniş yollar, kapalı otoparklar, yeşil alanlar, Belediye hizmet alanları oluşturuyoruz. Yani şehir merkezimizde yer alan mahallelerimizi yoluyla, sokaklarıyla, caddeleriyle, tüm sosyal donatılarıyla daha yaşanabilir hale getiriyoruz. Bir manada şehir merkezimizi yeniliyoruz.”