FATİH BATTAR
Çorum’un Laçin ilçesinde bulunan, sahip olduğu doğa manzarası ve güzelliği ile 'saklı cennet' olarak tabir edilen Yeşil Göl'de çalışmalar devam ediyor.

Vali Mustafa Çiftçi, İl Jandarma Komutanı Albay İlhan Uzunoğlu ve Laçin Kaymakamı Emine Karataş ile birlikte Yeşil Göl’de devam eden çalışmaları yerinde inceledi.
2019 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Laçin Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'na (OKA) sunulan 'Yeşil Göl' başlıklı proje, OKA tarafından onaylanarak 28 Nisan’da 1 milyon 270 bin TL bedelle ihale edildi. 

Proje bütçesinin 605 bin tutarındaki bölümü OKA, kalan kısmı ise Çorum İl Özel İdaresi tarafından finanse ediliyor. 
Vali Çiftçi, Yeşil Göl’den sonra Çatak Tabiat Parkı’nı ve Hamalıçayköy Termal Tesisleri’nde sondaj çalışmalarını inceledi.

Geçtiğimiz günlerde Çorum Valiliği Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan sözleşme ile Çatak Tabiat Parkı İ Köylere Hizmet Götürme Birliğine devredilmişti. Çatak Tabiat Parkının Turizme Kazandırılması projesi Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı 2019 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programına girdi ve Vali Mustafa Çiftçi’nin İl Özel İdaresinden aktardığı %50 kaynak ile kır lokantası, mevcut binaların tadilatı ve biyolojik gölet yapım işi ihalesi gerçekleşmiş ve sözleşme imzalanmıştı. Vali Çiftçi de dün Çatak Tabit Parkı’nda yapıalacak çalışmaları yerinde görerek, incelemelerde bulundu.