M.BURAK YALÇIN

Vali Mustafa Çiftçi, Osmancık ziyareti kapsamında restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına gelen tarihi Koyunbaba Köprüsü’nde incelemelerde bulundu. Köprünün yüzde 90’ının tamamlandığı belirtildi.

1485 yılında Kızılırmak'ın üstüne inşa edilen Koyunbaba Köprüsü, 553 yıl sonra restore edilerek tekrar halkın kullanımına sunuldu.

5 asırdır ayakta kalmayı başarmış nadir eserler arasında yer alan Koyunbaba Köprüsü, 250 metre uzunluk, 25 metre yükseklik, 7 metre genişliği ve 15 kemeriyle Anadolu'nun en büyük tarihi köprüsü olarak gösteriliyor.

VALİ ÇİFTÇİ: KÖPRÜNÜN YÜZDE 90’I TAMAM

İncelemede açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Çiftçi, Karayolları 7. Bölge Müdürlüğünce 2014 yılında restorasyon çalışması başlayan Koyunbaba Köprüsü’nün yüzde 90’ının tamamlandığını belirterek, yaklaşık 10 gün sonra halkın hizmetine açılacağını söyledi.

BAŞKAN KARATAŞ: ASLINA UYGUN RESTORE EDİLDİ

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş ise, “Tarihi bir köprü olduğu için çalışmalar hassas ve aslına uygun çalışmalar yapıldığından zaman zaman süreç hızlı gidemedi. Projelendirme konusunda ciddi araştırmalar yapıldı. Koruma Kurulu bu konuda çok hassas. Çok şükür 5 yılın sonunda bu aşamaya geldik. Osmancık’ın gelişmesi açısından çok önemli bir gelişme” dedi.

KENT PARK OSMANCIK’IN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK

Irmak yanında çalışmalarına başlanan ve Osmancık’ın çehresini değiştirecek olan Kent Park projesinin de devam ettiği bildirildi. Kent Park, ilçenin tarihi mimarisinden ilham alınarak tasarlanan çarşısı ve konaklarıyla bin yıllık kent kültürüne ışık tutacak bir proje olarak değerlendiriliyor.