İkinci el motorlu taşıt ticaretiyle uğraşanların yetki belgesi almaları için tanınan sürenin yakında dolacağı duyuruldu.

Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım imzasıyla yapılan duyuruda, yetki belgesi olmayanların 31 Aralık 2019 tarihinden itibaren ikinci el otomobil ve ticari araç alım-satımı yapamayacakları bildirildi.
Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile ilgili hatırlatmalarda bulunan Fikret Yıldırım, taşınmaz (gayrimenkul) ticareti için belirlenen yetki belgesi alma zorunluluğunun ise 5 Aralık 2019 tarihinde dolacağına işaret etti.

Söz konusu alanda faaliyet gösteren oto galericiler ile emlakçıların mağduriyet yaşamaması için belirtilen tarihlerden önce Ticaret Müdürlüğü ile irtibata geçerek yetki belgesi almaları gerektiğini vurgulayan Yıldırım, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Ticari işletmeler ile esnaf ve sanatkar işletmelerinden, ticari faaliyetlerini taşınmaz ticareti ve ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden ya da edecek olanların yetki belgesi alması zorunludur.
Ticaret Bakanlığı tarafından çıkarılarak 13 Şubat 2018 tarih ve 30331 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkında yönetmelik ile 5 Haziran 2018 tarih ve 30442 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik kapsamında yetki belgesi alınması zorunluluğu getirilmiştir. Söz konusu yönetmelikler çerçevesinde, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti için 31 Aralık 2019, taşınmaz ticareti için ise 5 Aralık 2019 tarihi itibariyle yetki belgesi bulunmayanların faaliyetlerine devam edemeyeceği açıklanmıştır. İlgili meslek mensuplarının mağduriyet yaşamamaları adına belirtilen tarihlerden önce Ticaret İl Müdürlüğü ile irtibata geçerek yetki belgesi almaları gerekmektedir.”