Murat ÇETİN

AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı Süleyman Yağlı, 24 Haziran seçimlerinin Türkiye'ye çağ atlatacak yeni bir sisteme kapı açarken, siyasete de yeni vizyonlar katacağını söyledi.

"Siyasetin, uzun soluklu vizyoner bir yenilenmeye ihtiyaç duyduğu görülmektedir." diyen AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı Süleyman Yağlı, gazetemizi ziyaret ederek, Genel Yayın Yönetmenimiz Erol Taşkan7ın misafiri oldu.

Türkiye'nin  AK Parti iktidarı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yakaladığı ivmenin, tarihsel sorumluluğumuzla birlikte ele alındığında, yeryüzüne ve tüm insanlığa soluk aldıracak bir sonuca ulaşması için, siyaset anlayışının ve siyaset yapma tarzının değişmesi gerektiğine vurgu yapan Yağlı, taşra siyaseti tarzının çok eskilerde kaldığını, siyasetin nema dağıtan anlayışının ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti.

AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı Süleyman Yağlı, açıklamasında şunları söyledi, "Taşra siyaseti ve taşra tarzı politikacılığın terk edilerek tasfiye edilmesi; nitelikli ve geniş ufuklu bir siyasetin işlevsel kılınması; siyasetin siyaset olarak yapılması; siyasetin, şahsi ikbal planlamalarının tasallutundan kurtarılması; halka tepeden bakan modern derebeylerinin siyasi arenadan uzaklaştırılarak siyasetin nema dağıtan görüntüsünün ortadan kaldırılması elzem görünüyor.

Çorum özelinde de bu bağlamda yapmış olduğum değerlendirmeler ışığında,

Şahsi kazanımları esas alan anlayışla icra edilen ve halkımızda da mevcut profil itibariyle adeta nefrete dönüşen siyaset atmosferinin dağıtılması ve AK Parti ile elde edilen kazanımların korunması için, Türkiye'nin coğrafyadan ve tarihten kaynaklanan vazgeçilemez sorumluluklarına uygun kişi, kimlik, birikim ve heyecanla siyasetin kalite standardının yükseltilmesi için yapacaklarım olduğuna inanarak aday adaylığı başvurusunu yapmış bulunuyorum.

Ülkemiz ve milletimizin, hem Çorum'a yansıyan hizmetler ve hem de siyaset yapma tarzı açısından daha iyilerine layık olduğu kanaatindeyim.

Bu itibarla 24 Haziran seçimleri, bir yandan sistemsel bir büyük değişikliğin tarihi olacak, diğer yandan da tarih yazacak yeni bir siyasetçi profilinin ilk nüvelerini ortaya çıkaracaktır diye düşünüyor ve halkımızı küçük hesaplar yerine büyük vizyonlar için doğru tercihler yapmaya davet ediyorum."