RECEP MEBET
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi’nin Çorum’daki kongre takvimi belli oldu.

DEVA Partisi İl Başkanı Orhan Vargeloğlu, kongre sürecinin 5 Eylül 2020 tarihinde Osmancık’la başlayacağını ve diğer ilçelerle devam edeceğini duyurdu.
Merkez ilçe kongresinin 6 Eylül’de, Uğurludağ’ın 8 Eylül, Bayat ve Oğuzlar’ın 12 Eylül, Dodurga’nın 13 Eylül, Ortaköy kongresinin 15 Eylül’de yapılacağını belirten Vargeloğlu, “1. Olağan İl Kongremizi ise Eylül ayı sonu veya Ekim ayı başında Genel Başkanımızın teşrifleriyle gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

DEVA Partisi’nin Çorum’da kuruluş ve teşkilatlanma süreci ile bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetlerden de bahseden Vargeloğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Zor günlerden geçtiğimiz bir dönemde sorumluluk duygusuyla hareket edip güzel şehrimize ve memleketimize DEVA parolasıyla 26 Haziran 2020 tarihinde görevlendirme yazımızı alıp arkadaşlarımızla birlikte yola çıktık.

DEVA Partisi olarak; genel prensiplerimiz, kuvvetler ayrılığı esasına ve hukukun üstünlüğüne dayanan; yargının tarafsız ve bağımsızlığı ile hukuk güvenliğinin en üst düzeyde sağlandığı; katılımcı ve çoğulcu demokrasinin hakim olduğu; temel insan haklarının ve başta ifade ile basın özgürlüğü olmak üzere tüm özgürlüklerin garanti altına alındığı; şiddet, korku, baskı, ötekileştirme, ayrıştırma ve ayrımcılığın yaşanmadığı; hukuka bağlı, vatandaş odaklı, katılımcı, tarafsız, saydam, hesap verebilir, denetlenebilir, etkili ve verimli bir yönetimin hayata geçirildiği; herkesin insan onuruna yaraşır yaşam ve refah standartlarına ulaştığı; çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğe umutla baktığı, milletimizin barış ve huzur içinde yaşayacağı, saygın ve güçlü bir Türkiye idealini gerçekleştirmektir.

Çıktığımız bu yolda kavga için değil, sevgi tohumları ekmek için yürüyeceğiz. Birbirimizi ötekileştirmek için değil, milletçe ve kardeşçe kucaklaşmak için konuşacağız. Siyasi menfaatler uğruna ayrıştıranlardan olmayıp farklılıklarımızı zenginlik addedip birleştirmeye çalışacağız. Politikalarımızı üretme, uygulama ve karar almada şeffaflık, hesap verebilirlik, dürüstlük, çoğulculuk, katılımcılık, kurumsallaşma, her alanda liyakat, istişare ve ortak aklı esas alacağız. Hep beraber sorunlarımıza DEVA bulmuş olmanın mutluluğunu yaşayacağız.

Görevi aldığımız 26 Haziran 2020 tarihinden itibaren hızlı bir şekilde çalışarak, Yeniyol Mahallesi 1. Maliye Sokak Hitit İş Merkezi 2. katında Çorum İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığımızı açtık. Şu an faal durumda hemşehrilerimizi ağarlamaktayız.

İl Yönetimimizin ardından Merkez ilçe, Osmancık, Ortaköy, Bayat, Dodurga, Uğurludağ ve Oğuzlar ilçe yönetimlerimizi oluşturarak yasal kurulum işlemlerimizi gerçekleştirdik. Diğer ilçeler için de çalışmalarımız devam ediyor olup en kısa sürede tüm teşkilatlanmayı tamamlamayı arzu ediyoruz.

Şu an itibariyle ise söz konusu ilçelerimiz için Yüksek Seçim Kurulu’ndan  kongre tarihlerini almış bulunmaktayız. Bir aksilik olmazsa 5-15 Eylül tarihleri arasında ilçe kongrelerimizi tamamlayacağız. 1. Olağan İl Kongremizi ise Eylül ayı sonu veya Ekim ayı başında Genel Başkanımızın teşrifleriyle gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

Geride bıraktığımız sürede Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’i ziyaret ettik. Öte yandan  14 ilçemizin hepsine en az 3 kez ziyaret gerçekleştirerek, haklımızın sorunları ve bizden beklentilerini dinleyip talepleri not aldık. Kendi yapacaklarımızı işleme aldık, iletilmesi gereken sorunlar ve talepleri ilgili kurumlara ilettik. 
Çıktığımız yolda, Allah'ın yardımı ve halkımızın desteği ile bu ulvi, kutsal vazifeyi yapacağımıza inanıyor herkesi tekrardan  selamlıyoruz.”