ENİSE AĞBAL ÜŞÜMÜŞ
Yeşilay Çorum Şube Başkanı Dr. İsmail Türker Ejder ve Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Cıdık gazetemizi ziyaret etti. Genel Yayın Yönetmenimiz Erol Taşkan'la Yeşilay çalışmaları üzerine sohbet eden Yeşilay Çorum Şube Başkanı Ejder, "Yeşilay'ın sorumluluk alanı, neredeyse toplum hayatını ilgilendiren tüm konuları kapsıyor. Bağımlılıkla mücadele alanımız içerisinde, çağımızın bağımlılığı olarak adlandırılan dijital bağımlılık da yer alıyor." dedi.


1-7 Mart tarihleri arasında kutlayacakları Yeşilay Haftası'nın zengin bir içerikle kutlanacağını da sözlerine ekleyen Yeşilay Çorum Şube Başkanı Ejder, sigara, alkol, bally, tiner başta olmak üzere bağımlılık yapan tüm unsurlarla mücadele yürüttüklerini aktardı. 


"Bağımlılık yapan unsurlarla mücadele konusunda, bağımlılığa yönlendiren unsurların da ço k iyi tahlil edilmesi ve bağımlılığı besleyen sosyal etkenlerin de ortadan kaldırılması gerekir." diyen Ejder, bu mücadelenin toplumun tüm kesimleriyle el ele verilerek başarıya ulaşabileceğini, hiç kimsenin kendisini bu sorumluluğun dışında görmemesi gerektiğini söyledi, 


Dijital bağımlılık konusunun, sigara, alkol ve uyuşturucu kadar ciddi ve tehlikeli olduğunu bildiren Ejder, Yeşilay'ın kendisini sürekli yenileyen ve çağın getirdiği olumsuzluklara karşı toplumu bilinçlendirip toplumla birlikte mücadele yürütmeyi hedef aldığını dile getirdi.