M.BURAK YALÇIN
Saadet Partisi GİK üyesi Ümit Çebi, toplumun korkunç bir dejenerasyona gittiğini vurgulayarak, “Her alanda bir çöküntü var” dedi.
Saadet Partisi İl Başkanlığı tarafından “Türkiye’nin Meseleleri ve Çözüm Yolları” konulu konferans düzenlendi.

Önceki akşam Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa SP GİK üyesi Ahmet Bölükbaş, SP İl Başkanı Faruk Cıdık, Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, Necmettin Erbakan Vakfı İl Temsilcisi Yakup Taş ve çok sayıda davetli katıldı.
Ahmet Emin’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program açış konuşmaları ile devam etti.

İlk olarak kürsüye gelen SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, Çorum’dan göçü önleyecek, şehri cazibe haline getirecek, israfı önleyecek, halka tepeden bakmayacak belediye başkan adayları ve meclis üyeleriyle seçimlere gireceklerini belirterek, Çorum’a tekrar milli görüş belediyeciliğini kazandıracaklarını iddia etti.

SP İl Başkanı Faruk Cıdık ise Türkiye’nin 80 milyar 360 milyon bütçe açığı olduğunu dile getirerek, “Bunun önüne geçmek için biran önce kaynak bulmamız gerekiyor. Bulduğumuz kaynakları da üretime yönelik yatırımlarla desteklememiz gerekiyor. İsraf ve yolsuzluğun önüne geçilerek biran önce bu ülkeyi yeniden ekonomik anlamda da düze çıkarmamız gerekiyor. Gün geçtikçe ülkemiz ve millet olarak daha kötü günlere gidiyoruz. Bu bütçede Türkiye değil, külliye bütçesi, üretim değil tüketim bütçesi, geçim değil seçim bütçesi. Bu bütçede asgari ücretli, memur, emekli, işçi yoktur” diye konuştu.
Programa konuşmacı olarak katılan Saadet Partisi GİK üyesi Ümit Çebi de Türk milletinin asker bir millet olduğunu ve toplumun korkunç bir dejenerasyona gittiğini vurgulayarak, “Her alanda bir çöküntü var. 637 bin genç bedelli askerlik için başvurmuş. 2 tane kınalı kuzuyu donmuş olarak gören hangi genç askere gitmek ister. Her kutsal değer, her ulvi değerin karşılığı maddiyatla ölçülürse bu ülkenin gençliğine biz hangi değerlerle bu toprağı sevdireceğiz” diye konuştu.

Avrupa Uyum Yasaları ve faizin ülkede meşru sayılmasıyla birlikte manevi mayanın bozulduğunu kaydeden Çebi, “Avrupa uyum yasalarıyla ve faizci bir anlayışı bu ülkede “helal olsun, hayırlı olsun” anlayışını bu ülkeye sokarak bu milletin mayasını bozdular. Avrupa Uyum Yasaları ve faizin bu ülkede  meşhur sayılmasıyla birlikte manevi maya bozuldu. Ekonomi perişan durumda. AK Parti bu millete sıcak parayla bir ara cicim aylarını yaşattı. Şimdi millet fabrika ayarlarına döndü Türk ekonomisi perişan durumda. Esnaf, memur, çiftçi, köylü, herkes imdat demeye başladı. Bu mantıkla giderseniz bu ülkeyi hepten çıkılmaz bir yola sokacaksınız” ifadelerini kullandı.