Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin, Çorum Kafkas Kültür Derneği’ni ziyaret etti.
Çorum Kafkas Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Nilüfer Kaya, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri tarafından karşılanan Şahin, dernek içerisinde bulunan Adige kültürünü yansıtan resimleri inceledi.


İl genel ve belediye meclisi üyelerinin de katıldığı ziyarette, Çerkes kültürüne olan ilgisini anlatan ve Çerkes arkadaşlarının varlığından söz eden Şahin, başkan olması halinde Kafkasevler’de bulunan park alanı içine kültür evi yaptıracağını ve istenirse derneğe bunu taahhüt olarak imzalayacağını ifade etti. 
Sadece Kafkas Derneği değil diğer Hacı Bektaşı Veli ve benzer kültürel derneklerin de desteklenmesi gerektiğini söyleyen Şahin, göreve geldiklerinde ciddi bir borç yükünün altına gireceklerini, hem borç ödeyip hem de bu söyledikleri projeleri 5 yıl içinde gerçekleştireceklerini ifade etti.


Şahin'in dernek yeri konusundaki sözüne istinaden söz alan Dernek Başkanı Hatice Nilüfer Kaya, “En önemli sorunumuz yerimizin olmaması. Bunun çözüme ulaşması toplumumuz açısından önemli, cenazelerde köylere gidilmesi ve kültürel faaliyetlerde belediyeden araç desteği alamıyoruz.” dedi.
 

ANADİLDE EĞİTİM SINIFLARIMIZ ARTACAK
Dernek Başkanı Kaya, geçen yıl Gazipaşa Ortaokulu’nda açılan 12 kişilik sınıfın bu sene sayısının artacağını, bu sene yeni okullarda yeni sınıflar açmak istediklerini ve bunun için Milli Eğitim ve okullar nezdinde çabaladıklarını dile getirdi.
MHP Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin, anadille eğitimin bir hak olduğunu ifade ederek, “Biz şehrimizdeki kültürel değerleri önemsiyoruz. Tetki alanımızda olan her türlü desteği kültürel değerlere, kültür turizmini destekleyerek vereceğiz.” diye konuştu. (Haber Merkezi)