EROL TAŞKAN

24 Haziran seçimlerinin ardından, AK Parti’nin Çorum’da 3 milletvekili çıkarmasını ve Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği oy oranını “Deveye diken meselesi” paylaşımıyla eleştiren İP Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, İnsan Hakları Komisyonu Toplantısı’nda gerekli cevabı AK Parti Milletvekili Erol Kavuncu’dan aldı.

Kamu Başdenetçisi Ombudsman Avukat Şeref Malkoç’un sunumunun ardından AK Parti’ye dönük eleştirilerini sıralayan Fahrettin Yokuş’a AK Parti Milletvekilleri tarafından yoğun bir tepki gelirken, en sert tepkiyi Erol Kavuncu gösterdi.

İnsan hakları konusunda ahkam kesen Yokuş’a “Sen terbiyesizsin, ahlaksızsın. Önce sen Çorum halkından özür dile ve ondan sonra insan haklarından bahset diyen Kavuncu, Tokuş’un 24 Haziran seçimlerinden sonra Çorumlular’a hakaret ettiği paylaşımını hatırlatarak, terbiyesiz ifadesine tepki gösteren Yokuş’a gereken cevabı verdi.

Komisyon başkanından söz olarak konuşan Kavuncu, “Bu adam, 24 Haziran seçimlerinde, halkın iradesine ve millete hakaret etmiştir ve bu konuda hakkında suç duyuruları vardır.” diyerek, Yokuş’un Çorumlular’a ettiği hakareti ifade etti.

Kavuncu’nun, konunun hesabının sorulacağını belirtmesi üzerine, kendisinin tehdit edildiğini belirten Yokuş’a cevap yine gecikmedi. Yasal olarak her zeminde bunun hesabının sorulacağını kaydeden Kavuncu, toplantıya katılan herkesten tebrik alırken, Kavuncu’ya daha fazla cevap veremeyen Yokuş suskunluğa büründü.

Susmaktan başka çare bulamayan Fahrettin Yokuş, hatırlanacağı üzere, "ÇORUMLULARA alkış; Nüfusu 528 Bin. İlde 11 İcra dairesi var. Bu dairelerde tam - Tamına 399 bin İCRA DOSYASI bulunuyor . Sizin anlıyacağınız EKONOMİ TIKIRINDA GİDİYOR .! R.T.Erdoğan'a Rekor Düzeyde oy çıkıyor tam %64.5. DEVEYE DİKEN MESELESİ YAZIK BU ÜLKEYE ..!" diyerek paylaşımda bulunmuştu.