M.BURAK YALÇIN
Karadeniz Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Şeyda Çimen, MHP Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin'i ziyaret etti.
Ziyarette MHP Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin, Karadeniz Hayvan Hakları Federasyonu tarafından hazırlanan "Söz Veriyorum" metnini imzalayarak, Belediye Başkanı seçildiği taktirde hayvan hakları konusunda kendilerine destek vereceğini söyledi.


Hayvana yapılan işkencenin hiçbir açıklamasının olamayacağını belirten MHP Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin, "Hayvana yapılan eziyet insana yapılan eziyettir. Bu maddeleri okuyup imzalamasak bile hayvanlar için elimizden geleni yine yapardık. Hayvanı kısırlaştırmak falan büyük maliyetler gerektirmiyor. Gönüllü olmayanlar sadece bunu bahane ediyorlar. Görev bize verilirse her türlü desteği vermeye hazırım" ifadelerini kullandı.


İmzalanan metinde şu ifadelere yer verildi: "Belediye Başkanı seçildiğim taktirde, bakımevi kurup, sahipsiz hayvanların kısırlaştırma, bakım, tedavilerini yasal, tıbbi ve ahlaki boyutta 7/24 olarak sağlayacağıma, bakımevine ehil ve bilgili veteriner hekimler ve yeterli sayıda görevli almaya, kısırlaştırıldıktan sonra sokağa bırakılan hayvanların, sokaklardaki yaşamlarını-desteklemek için "Besleme Odakları, Suluklar, Yasal Uyarı Tabela ve Afişleri" yaptırmaya, bu hayvanları besleyen gönüllülerin oluşturduğu besleme odakları için mama desteği vermeye, kulübeler koydurmaya, kediler için şehir merkezinde kedi kısırlaştırma ve acil tedavi üniteleri yaptırıp, hem sokaklardaki kedileri hem de gönüllülerin ev ve bahçelerinde koruma altına almış oldukları kediler için kısırlaştırma ve tedavi hizmeti sağlamaya, sokaklarda ayrıca kediler için kedi sığınma evleri yaptırmaya, gerek bakımevindeki ve gerekse sokaklardaki hayvanlar için düzenli mama alımı yapmaya, bu mamaların da küspe çöp mama olmaması için gerekli şartları ihale şartnamesine koydurmaya, hayvanların kısırlaştırma için toplanmasında kullanılacak toplama araçları ve yaralı acil hayvanlar için hayvan ambulansı aldıracağıma, başta hayvanların toplanması ve kısırlaştırma sonrası alındığı yere bırakılması olmak üzere, sahipsiz hayvanlara yönelik tüm hizmetlerde Hayvanları Koruma Kanunu'ndaki hükümler gereği STK'lar ve gönüllüler ile iletişim ve işbirliği içinde çalışacağıma söz veriyorum."