EROL TAŞKAN

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde katıldığı il başkanları toplantısında, teşkilatlara önemli uyarılarda bulunarak seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmeler yaptı. Recep Tayyip Erdoğan toplantıda, "Seçimleri kendi istikbaline göre yorumlayanlar, eğip bükenler millete yanlış yapar, millete yanlış yapanın da bu partide yeri olmaz." dedi.

Milletle bütünleşmek, milletin gönlünü kazanmak ve gönlü kırılanları tamir etmekle ilgili önemli nasihatlerin altını çizen Recep Tayyip Erdoğan, kamuoyu tarafından dikkatle takip edilen konuşmasında şunları söyledi, "2015 Haziran'ında ve son seçimlerde üzerinde uzun uzun durmamız gereken sonuçlarla karşılaştık. Biz seçimlerden sadece birinci çıkmakla yetinebilecek, bunu başarılı sayabilecek bir siyasi parti değiliz. AK Parti 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için çok daha büyük seçim başarılarına ihtiyacı olan bir partidir.

MİLLETİN KARŞISINA MESAJI ALMIŞ OLARAK ÇIKACAĞIZ

Önümüzde yerel seçimler var, bu seçimlere kadar 24 Haziran'ın muhasebesini yapıp, gereken adımları atmak durumundayız. Nerede yanlış yaptık, nerede hatamız var? Bunları değerlendirip süratle düzeltmek ve Mart yerel seçimlerine de böylece girmek durumundayız. Ancak bu şekilde milletimizin karşısına mesajını aldığımızın ve gereğini yaptığımızın huzuruyla, güveniyle cesaretiyle çıkabiliriz.

İLK MESAJ BÜYÜK KONGREDE

Önümüzdeki ay büyük kongremizi yapıyoruz, milletimize ilk mesajımızı orada vereceğiz. Ardından her seviyede bunu devam ettireceğiz. Hiç bir seçim sonrası milletimizle aramızdaki münasebetin muhasebesini yapmadan yolumuza devam etmedik. Sebepleri mümkünse tamir, değilse yeniden inşa yoluna gittik. AK Parti'yi farklı kılan ve 16 yıldır iktidarda tutan işte bu anlayıştır.

24 HAZİRAN'I DOĞRU ANALİZ EDECEĞİZ

Şayet 24 Haziran'ı doğru analiz edemez ve gereğini yerine getiremezsek, her şeyden önce kendi ilkelerimizle, kendi geçmişimizle çelişmiş oluruz, bugüne kadar böyle bir yanlışa hiç düşmedik, bugün de düşmeyeceğiz.

MİLLETE YANLIŞ YAPANIN AK PARTİ'DE YERİ YOK

Seçim sonuçlarını bu anlayış içinde değerlendirmek yerine, kişisel kariyeri ile irtibatlandırarak, eğip büken herkes, her şeyden önce milletimize yanlış yapar. Millete yanlış yapan hiç kimsenin de AK Parti'de yeri olamaz.  Çünkü partimiz bizatihi milletin kendi partisidir

DÜNYA MAZLUMLARINI UMUDUYUZ

Türk Milleti, bin yıllık hedeflerini ve hayallerini AK Parti üzerinden hayata geçirmenin çabası içindedir. Milletimizle birlikte dünya mazlumları da umudunu AK Parti'ye bağlamıştır. Bunun için AK Parti kazandığında Afrika'dan Balkanlar'a kadar dünyanın dört bir yanında sevinç göz yaşları yanaklardan süzülüyor, eller duaya kalkıyor.

KİMSE PARTİNİN ÖNÜNE GEÇEMEZ

İşte bu sorumluluğun zerresini yüreğinde hisseden hiç bir arkadaşımızın tek bir anını dahi boşa geçirme hakkı yoktur. Böyle bir fotoğrafta hiç kimsenin kendisini partisinin ve davasının önüne geçirmesi de mümkün değildir.  AK Parti'nin genel merkezinden sandık müşahidine kadar tüm mensuplarının bu şuura sahip olduklarından şüphe duymuyorum. Yeni dönem çalışmalarımızı işte bu anlayışla yürütecek ve Allah'ın izniyle kısa sürede bizi hedeflerimize ulaştıracak neticelere kavuşacağız.

EFENDİ DEĞİL HİZMETKAR OLACAĞIZ

Yerel seçimler startnı verirken, öyle kaşına gözüne değil, hem iş bitirme potansiyeline hem de halkla uyumuna bakarak adım atmak durumundayız. Böyle adım atacağız ki yerel yönetim aynen bu seçimlere benzemesin. Dolayısıyla yerel yönetimlerden 2019'da çok daha başarılı çıkmalıyız. Ve ben teşkilatımın buna hazır olduğuna inanıyorum. 2019 Mart'ına kadar bu belediyeciliğin adını gönül belediyeciliği seferberliği olarak koyuyorum. Aynı şey teşkilatlarımız için de geçerli. Bütün il başkanlarımız bu noktada, gönül belediyeciliği gibi, siyasette de gönül siyasetini yapması lazım. Ben iktidar partisinin burada il başkanıyım, ilçe başkanıyım demek yok, biz ne dedik her zaman, efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geliyoruz. Bunu yapacağız. İktidarımızı ancak bu şekilde güçlendirebiliriz.

BİZ MİLLETİMİZLE BİRLİKTE VARIZ

Milletimiz bunca yıldır bizi kara kaşımız kara gözümüz için değil, kendisine en iyi adil hizmeti sağladığımız için desteklemiştir. Şayet kerameti kendinde vehmeden varsa, gerçekten hem şahsı adına hem partimiz adına çok büyük zarardadır. Biz ancak milletimizle birlikte varız, insanlarımızla birlikte anlamlıyız. Halkın desteği yanımızda olduğu sürece güçlüyüz.

Kalan şu dokuz ayı en ideal şekilde planlayıp programlayıp, vatandaşımızın o kırılan gönüllerini alabilirler. Bu imkanı iyi değerlendirenler hiç şüphesiz karşılığını hem partimizden, hem de milletimizden alacaklardır.

DAVA BİLİNCİYLE HAREKET

Teşkilatlarımızın kadın ve gençlik kolları dahil olmak üzere bu gönül seferberliğinde belediye başkanlarımızın yanında olması çok önemlidir. Benim istemediğim oldu veya benim istediğim olmadı mantığıyla bir davanın mensubu olmak mümkün değildir, burayı altını çizerek söylüyorum. Çünkü bazı yerlerde gelen raporlarda maalesef yerel yönetimlerle adaylar arasında bu tür sıkıntılar da yaşandı. Ben onu istemiyorum, filancayı istiyorum deyip yan gelip yatanlar oldu. Kusura bakmasınlar, eğer biz bir davanın mensubuysak, size görev verilmemiş olabilir veya sizin istediğiniz olmayabilir. Veya teşkilatımızda herhangi bir kardeşimizin adaylığı gerçekleşmemiş olabilir. Ama bu zaman içerisinde bizim en çok üzerinde durmamız gereken konu insan meselesidir. Mesele davanın bilinç şuuruyla hareket etmektir, eğer bunu yapamazsak bu davaya en büyük darbeyi indirmiş oluruz. Çünkü bizim partimiz sıradan alışılmış bir parti değildir. Burası bir dava olarak içinde bulunduğumuz süreçtir. Bu davanın bilinciyle taşı gediğine oturtmak zorundayız."