M.BURAK YALÇIN

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, 1994 yılında yapımına başlanan fakat kaderine terkedilen Polis Meslek Yüksek Okulu’nun inşaat alanında basın açıklaması yaptı. İktidar temsilcilerinin polis MYO’nun yerine Polis Moral Eğitim Merkezi yapılacağının sözünü verdiğini hatırlatan Mehmet Tahtasız, “Çorum Polis Moral Eğitim Merkezinin kaderi de 8 milyon lira harcanan, %80’i tamamlandıktan sonra 7 Ekim 2013 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesine rağmen çürümeye terkedilen Polis Okulu projesi gibi olmasın” dedi.

Bugün CHP Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz ve bazı parti yöneticilerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Polis Moral Eğitim Merkezi’nin hangi aşamada olduğuna dair iktidar temsilcilerine sorular yöneltti.

‘80’İ TAMAMLANMASINA RAĞMEN KADERİNE TERKEDİLDİ’

CHP olarak verilen sözlerin takipçisi olacaklarını belirten Mehmet Tahtasız, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “130 dönüm alana inşa edilen Polis MYO projesi 5 bloktan oluşmakta ve o yılların parasıyla 8 milyon lira harcanarak %80’i tamamlanmasına rağmen kaderine terkedildi. % 80’i tamamlanan bu binalar 7 Ekim 2013 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesine rağmen bu projeden bir sonuç alınamadı. Tarihin tozlu raflarına kaldırıldı.

Bu projenin akıbetini İçişleri Bakanımıza, Valimize ve Çorum Milletvekillerine soruyoruz.
27 yıldır çürümeye terkedilen bu proje ve bu binalarla ilgili düşünceleriniz nelerdir? Bu binalar ne olacak?

Çorum kamuoyu her açılışta, her toplantıda AKP İl Başkanının, Milletvekillerinin müjdelerini ve projelerini dinlemekte. Kısa zamanda verdiğiniz müjdeleri ve projeleri sizlere ve kamuoyuna hatırlatalım.

‘İLK MÜJDEYİ 2019’DA VERDİLER’

Müjde 1. Çorum’da % 80’i tamamlanmasına rağmen Polis Meslek Yüksekokulu yapılamadı. Bunun yerine verilen ilk müjde 11 Aralık 2019 tarihinde AKP İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ve  AKP Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptıkları görüşmede Çorum’a bir müjde verdiler. Önceden askeri kışla olarak kullanılan 20 dönümlük araziye Polis Moral Eğitim Merkezi yapacağız. Çorum’a hayırlı olsun. Bu projede rafa kaldırıldı.

‘İHALESİ YAPILDI MI?’

Aynı proje ile ilgili ikinci müjde. 28 Mart 2021 tarihinde eski Çarşı Karakolu binası önünde Valimiz, AKP Milletvekilleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü İnşaat Emlak Daire Başkanı Ahmet Nehar Koçan ile birlikte Çorum’da yapılacak olan Polis Moral Eğitim Merkezini yerinde inceleyen heyet en kısa sürede buranın ihalesinin yapılacağının müjdesini verdiler. Buranın ihalesi yapıldı mı? Yapılmadı ise ne zaman yapılacak? Çorum kamuoyu merakla bekliyor.

Çorum Polis Moral Eğitim Merkezi ile ilgile üçüncü müjde. 25 Haziran 2021 tarihinde Çorum Melikgazi Kültür Merkezinin açılışında AKP Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın yaptığı açıklamada verdiği son müjde. “İçişleri Bakanlığınca Çorum’a Çorum-Samsun Karayolu Bölge Trafik Şube Müdürlüğü’nün yanındaki 68 dönümlük alana Polis Moral Eğitim Merkezi inşa edeceğiz. Burada beş yıldızlı 150 yataklı polis oteli, spor kompleksi, yüzme havuzu ve bahçesinde kır düğünü yapılacak” müjdesini verdi.

‘MÜJDELERİN HANGİSİNE İNANALIM’

Çorum kamuoyuna ve yetkililere soruyoruz. Bu projede gelinen son durum nedir? Bu müjde olarak açıklanan projelerin hangisine inanacağız? Çorum Halkının aklıyla alay etmeyin lütfen yapacağınız projeleri açıklayın. Devlet işi ciddiyet ister. Halkın parasını doğru zamanda doğru yatırımlara harcamanız gerekir. 84 milyonun alın terini heba etmeyin. Çorum Polis Moral Eğitim Merkezinin kaderi de 1994 yılında temeli atılıp  8 milyon lira harcanan, % 80’i tamamlandıktan sonra  7 Ekim 2013 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesine rağmen çürümeye terkedilen Polis Okulu projesi gibi olmasın. Verdiğiniz sözlerin ve müjdelerin arkasında durun. Cumhuriyet Halk Partisi olarak vermiş olduğunuz bu sözlerinizin Çorum Halkı adına takipçisi olacağız.”