Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu'nun, İskilip Belediye Başkan Aday Adaylığı için AK Parti'ye müracaat edeceği öğrenildi. 
Telefonla arayıp görüştüğümüz Ahmet Yabacığoğlu, müracaatını pazartesi günü AK Parti İl Başkanlığı'na yapacağını bildirdi. Her İskilipli'nin İskilip'i çok sevdiğine inandığını aktaran Yabacıoğlu, adaylık kararı ile ilgili şunları söyledi, 
"Her İskilipli gibi ben de memleketimi çok seviyorum, inanıyorum ki herkesin memleketine duyduğu sevgi en üst seviyededir. Benim burada sorumluluğunu hissettiğim konu, yıllarca edindiğimiz tecrübelerimizi, yerel yönetim alanında İskilip'imize aktarmak ve İskilip'in daha da gelişmesine katkı sağlamak. Allah'ın izniyle İskilip'le ilgili çok güzel hayallerimiz ve projelerimiz var. Allah nasip eder, parti büyüklerimiz de karar verirse, ilçeme daha çok hizmet edebilmek için gece gündüz çalışacağız. Çevremizle ve hemşehrilerimizle yaptığımız istişareler sonucunda böyle bir karar aldık."

 

AHMET YABACIOĞLU KİMDİR?
Çorum İskilip nüfusuna kayıtlı olup, 1966 doğumlu olan Ahmet Yabacıoğlu, ilköğretimine 1974 yılında Bayat da başlamış orta öğretim hayatını İskilip ve Alaca İHL'de devam ederek İstanbul Gaziosmanpaşa İHL'den mezun oldu.
Üniversite öğrenimini Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü'nü bitirerek tamamladı. Çalışma hayatına 1984 yılında Ankara'da başladı. 1987 yılında Sağlık Bakanlığı'na geçiş yaptı ve Çorum Sağlık Müdürlüğü emrinde, Alaca ve Çorum Devlet Hastaneleri ile Çorum Verem Savaş Dispanseri'nde çeşitli görevlerde bulundu. 1995 yılında Çorum Belediye Başkanlığı'na geçiş yaparak başta Hesap İşleri Müdürlüğü olmak üzere, Yazı İşleri Müdürlüğü, Tansa Fon Saymanlığı gibi çeşitli birimlerde idareci olarak görev aldı.
2005 yılında memuriyetten istifa ederek özel sektörde çalışma hayatına devam etti. Samsun Özel Büyük Anadolu Hastanesi'nde İşletme Müdürü olarak iki yıl çalıştı. AYC (Eğitim Araştırma Danışmanlık) Ajansı kurarak genel müdürlüğünü yaptı. 2007 yılında Samsun İl Özel İdaresi'nde tekrar memuriyete döndü. Burada Mali İşler Daire Başkanlığı, Bütçe Müdürlüğü görevi ile birlikte, Muhasebe Yetkilisi, Taşınır Konsolide Yetkilisi gibi görevlerde bulundu.
29 Kasım 2013 de 2. sefer memuriyetten istifa ederek Çorum Belediye Meclis Üyesi adayı oldu. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimlerinde AK Parti'den Belediye Meclis üyesi seçildi. 11 Nisan 2014 tarihinde Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirildiği görevi halen devam etmektedir.
Evli ve üç çocuk babasıdır.