RECEP MEBET
Saadet Partisi (SP) Çorum Gençlik Kolları Teşkilatı dün düzenlediği basın açıklamasıyla Yemen’de yaşanan insanlık dramına tepki gösterdi.
Hürriyet Meydanı PTT Merkez Müdürlüğü önünde gerçekleşen eyleme SP’li gençlerin yanı sıra Anadolu Gençlik Derneği Çorum Şube Başkanı Bekir Uyanık, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve partililer katıldı.

‘İnsanlık işgal altında’ yazılı pankartların taşındığı eylemde basın açıklamasını SP Çorum Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Muhammed Fatih Işık yaptı.


Dünya ülkelerinin Yemen’deki dram karşısında kör ve sağır olduğunu anlatan Fatih Işık, “Yüzbinlerce insanın katledildiği, çocukların açlıktan öldüğü Yemen için tüm Türkiye’de meydanlardayız” dedi.


Yemen’de yaşanan zulüm ve vahşete son verilmesi çağrısında bulunan Işık, 
“Katil ABD, Yemen’den defol” ve “Saadet gelecek zulüm bitecek” sloganlarının atıldığı eylemde açıklamalarını sürdüren Işık, şöyle konuştu:
“Çağdaş yezitlerin Kerbela'ya çevirdiği Yemen için, susuzluktan öldürülen Hüseyinler için ve zalimlere karşı kıyam etmek için bu meydandayız.
Suudi Arabistan öncülüğündeki askeri koalisyon ve uluslararası sermayenin lejyonerleri, üç yıldır Yemen'de kan döküyor. Koalisyonunun saldırılarının başladığı 2015 yılından bu yana Yemen'de insani durum her geçen gün kötüye gitmektedir. Yemen hava sahasının kapatılması ve limanların kullanılamaması sebebiyle insanı yardımların girişi engellenmektedir.


Yemen halkı bir taraftan açlıkla boğuşurken öte taraftan kolera ile mücadele etmektedir. Temiz suya ulaşamamanın yol açtığı Kolera, ilaç ve aşının bulunmamasından dolayı hızla Yemen şehirlerine yayılmaktadır.
Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü'nün aktardığı verilere göre, 2 bin 300 Yemenli koleradan dolayı hayatını kaybetmiştir. 1 milyon 100 binden fazla kolera vakasına rastlanmış, 3 milyon Yemenli ise kolera tehdidi altında yaşamını sürdürmektedir. Yemen'e gıda ulaştırılamaması durumunda 14 milyon Yemenlinin açlıktan dolayı hayatını kaybedebileceği belirtiliyor.
Kirli hesapların ve aşağılık ittifakların sonucunda Yemen'de, üç yıllık sürede beş bini çocuk, otuz bine yakın Yemenli ölürken yarım milyonu da yaralandı. On binlerce Yemenli başka ülkelere sığınırken, üç milyona yakın kişi de ülke içinde yerinden ve yurdundan edildi, on milyona yakını da salgın hastalıklar ve açlığa terk edildi. Körpecik, günahsız, masum yavruların bir lokma ekmeğe muhtaç olması vicdanlara onarılmaz acılar zerk etti.


İslam dünyasının yöneticileri, boyunlarındaki pranganın ağırlığından başlarını kaldırıp da Yemenli çocukların gözlerine bakamıyor. Yemen’de yaşandığı iddia edilen mezhep çatışması, İslam ülkelerindeki her karışıklıkta parmağı olan Siyonistlerin uydurduğu bir yalandır. Bu yalanın arkasında; Yemen’in Afrika Boynuzuna yakınlığı, Suudi Arabistan ile komşuluğu, Kızıl Deniz ve Arap Denizinde uzun bir kıyıya sahip olması, Aden, Hudeyde ve Feha gibi önemli limanlara sahip olması yatmaktadır.


Biz kendimiz için istediğimiz gibi Yemen için de tüm dünya için de adaletin, barışın, sükûnetin her yerde hâkim olmasını istiyoruz. Yemen'de yaşanan bunca vahşete karşı kafalarını koltuğuna gömen Müslüman ülkelerin yöneticilerine sesleniyoruz; bu zulme çanak tutanlarla ilişkiler derhal kesilmeli. Ülkemizin dönem başkanlığını yaptığı D-8'ler ve İslam İşbirliği Teşkilatı acilen toplanmalı; askeri, siyasi, ekonomik adımlar net ve kararlı bir şekilde atılmalıdır. Gerekli adımları atmayan herkes, akan kanın ve dökülen gözyaşının bir parçası olmaktan kurtulamayacaklardır.


Saadet Partisi Gençlik Kolları olarak; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yeryüzünde kime yapılırsa yapılsın zulmün ve zalimin karşısında olacağımızı, kimden gelirse gelsin iyinin, doğrunun, faydalının ve hakkın yanında olacağımızı buradan ilan ediyoruz. İslam Birliği'ni kurmak ve Yeni Bir Dünya'yı inşa etmek için var gücümüzle çalışacağız.”