FATİH BATTAR

Çorum Valiliği cep telefonları için uygulamaya konulan ‘Hayat Eve Sığar’ projesi kapsamında Çorum’un Koronavirüs haritasını paylaştı.

Paylaşılan haritada Çorum’da hangi cadde ve mahallerde riskin daha fazla ya da az olduğunu gösteriyor.

Haritada virüsün olduğu cadde ve mahalleler harita üzerinde net bir şekilde görülüyor. Çorum Valiliği’nin paylaştığı haritaya göre Çorum’da Gazi Caddesi, İnönü Caddesi, Fatih Caddesi, Osmancık Caddesi, Varinli Caddesi ve Bişkek Caddesi’nde virüs yoğun olduğu gözlenirken, Bahabey Caddesi, Ata Caddesi, Cemilbey Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Hüyük Caddesi, Kıbrıs Caddesi ve Emek Caddesi’nde yoğunluğun daha az olduğu görülüyor.

Çorum’da bu arada son 2 haftada virüs vakalarında artış devam ediyor. Çorum’da vakaların 2 bine dayandığı öğrenilirken, vefat eden kişi sayısı ise 19’a yükseldi.

Vali Mustafa Çiftçi artan virüs vakalarına ilişkin vatandaşları uyarmaya devam ediyor. Virüs tedbirleri kapsamında denetimler sıklaşsa da vakaların önüne geçilemiyor.

Vatandaşlar da önlemlerin yetersiz olduğunu belirterek, denetim ve tedbirlerin artırılmasını istiyor. Özellikle virüsün daha çok yayıldığı düğün, nişan, asker eğlencesi gibi toplu organizasyonlarda tedbirlerin artırılmasını isteyen vatandaşlar, cezaların caydırıcı olmasını istiyor.