MURAT KARASU
Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, 2. ve 3. ligin isim hakkı ve canlı yayını konusunda misli.com firması ile anlaştıklarını bunun kulüplere ekonomik olarak büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Federasyon’un dün Ankara’da yapılan Mali Genel Kurulu açılış konuşmasında Başkan Nihat Özdemir, pandemi nedeni ile kulüplerin büyük ekonomik sıkıntılar yaşadığını bunları en kısa sürede aşmak için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirtti.

Özdemir, taraftar gelirisinden yoksun kulüplere ilk olarak Ekim ayından itibaren % 30 taraftar ile maçları oynatmayı hedeflediklerini belirterek ‘Umut ederimki en kısa sürede stadlara tam kapasite ile maçları oynatma imkanı buluruz.
Burdan 2. ve 3. lig kulüplerine bir müjde vermek istiyorum. Federasyon olarak 2. ve 3. liglerin isim hakları ile canlı yayınlanması için misli.com firması ile anlaşmış bulunmaktayız. Önümüzdeki günlerde bu anlaşmanın imza töreni sırasında detaylarını açıklayacağız. Bu anlaşmanın kulüplerimize ekonomik olarak büyük katkı sağlayacağına inanıyorum’ dedi.

Başkan Özdemir, 2. ve 3. ligden en büyük beklentilerinin alt yapıya önem vermeleri ve milli takıma oyuncu yetiştirmeleri olduğunu söyledi. Özdemir bir soru üzerine Spor Bakanlığı’nın kulüpler yasası ile ilgili çalışmayı kendilerine sunduğunu inceleme yaptıklarını ve hedeflerinin kulüpleri dernekler statüsünden çıkartarak şirketleşmesini arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

Kulüp harcama limitleri konusundaki soruya ise Başkan Özdemir bu konuya büyük önem verdiklerini önümüzdeki yıllarda 1. Lig ile birlikte 2. ve 3. liglerede getireceklerini açıkladı.
Federasyon Başkanı Nihat Özdemir’in bu açıklaması Çorum FK’nında yeni sezon bütçesine önemli bir katkı yapması bekleniyor.