HALİL ÖZTÜRK

Çorum Belediyespor’un şampiyonluk ateşini yakmak için çıktığı Kocaelispor maçında 1-0 öne geçmesine karşın rakibine 2-1 mağlup olarak yarıştan iyice uzaklaştı.

Ligde evinde oynadığı altı maçıda kazanarak şampiyonluk yarışına ortak olan Çorum Belediyespor, kendisi gibi şampiyonluk mücadelesi veren Kocaelispor karşısınada bu seriyi sürdürmek ve rakibi önünde avantaj yakalamak istiyordu. Teknik Direktör Mehmet Aurelio sağ bek ve orta sahada Mümin ve Nizamettin Emirh’a forma vererek iki değişiklik ile maça başladı.


İlk yirmi dakikalık bölümde iki takımda gol pozisyonu üretemedi. 24. dakikada korner atışından gelen topta Yakup Alkan kafa ile takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra konuk takım daha çok önde basmaya başladı ancak pozisyon üretemedi.
İkinci yarının başında mutlak bir pozisyondan konuk takım yararlanamadıktan sonra Çorum Belediyespor bireysel hatalar sonucunda Yakup Alkan ve Kerem ile girdiği iki net pozisyonda biraz bencillik birazda beceriksizlik sonucunda farkı ikiye çıkarma fırsatlarından yararlanamadı.
Kenar yönetim Yakup’u çıkarıp Emre’yi forvete almak için hamle yaptığı dakikada gelen Kocaelispor beraberlik golünden sonra Kerem çıktı Emre girdi. Sonraki bölümde galibiyet için yüklenen kırmızı siyahlı takım savunması yine hatalar zinciri sonunda kalesinde gördüğü beraberlik golü oyunda dengeleri değiştirdi.


Kontrolsüz çıkan kırmızı siyahlı takım uzatmanın son dakikasında son adam olarak kalan Nizamettin Emirhan’ın hatasından iyi yararlanan yeşil siyahlı takım altın değerinde üç puan getiren golü buldu. Bu golle kırmızı siyahlı takım şampiyonluk ateşini yakmak için çıktığı Kocaelispor önünde bir anlamda ateşi söndürerek ayrıldı.
Maçı Vali Mustafa Çiftçi ile birlikte yaklaşım üç bin kadar Çorumlu futbol sever ile birlikte Kocaelinden gelen bin kadar futbol sever izlediler.

MAÇTAN DAKİKALAR:
24. dakikada Çorum Belediyespor ilk etkili atağında golü buldu. Bu dakikada sağ kanattan kullanılan korner atışında Emrah’ın ortasında çok iyi yükselen Yakup altı pasta kafayı vurdu mükemmel bir şekilde köşeden Kocaelispor ağlarına göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.
30. dakikada orta atılan topa Sefa Narin havadan gelişine nefis vurdu kaleci Onurcan doksana giden topu son anda köşeden kornere tokatladı ve rakibe gol isni vermedi.
39. dakikada Mikail sol kanattan topla hareketlendi sola çıkarmak yerine kaleyi tercih etti ser vuruşunda top yandan az farkla auta gitti.
İlk yarıyı Çorum Belediyespor 1-0 önde tamamladı.
52. dakikada Çorum Belediyespor kontratakla kalesinde pozisyon verdi. Orta alandan ani gelişen atakta Sefa sol kanattan topla hareketlendi kaleci Onurcan zamansız kalesini terk etti Sefa kaleyi göndermek yerine sağdan giden arkaşına pas atmayı tercih edince takımını mutlak bir golden etti.
56. dakikada belkide maçın kader anı yaşandı. Sol kanattan savunmanın arkasına atılan topu savunma sektirdi Yakup Alkan bom boş durumda topla buluştu durdurup vurmak yerine indirmeden vurdu top uzak kale direğinin dibinden az farkla auta gitti.
65. dakikada sağ kanattan Emirhan’in pasında Yakup yakın mesafeden sert vurdu savunmadan seken topu kaleci son son anda kornere attı gole izin vermedi.
80. dadikada Kocaelispor beraberlik golünü buldu. Sol kanattan gelişen atakta önce Fahri Eren ardından Mümin’in hatası sonucunda Burak Süleyman topla hareketlendi ortaya çıkardığı topu Akın uzaklaştırmak yerine rakibin önüne asist yaptı Ali Keten sol çaprazda topu önünde bulduğu anda vuruşunda topu direk dibindin Çorum Belediyespor ağlarına göndererek skoru 1-1 yaptı.
90. dakikada Çorum Belediyespor’un ceza sahası sol yan çizgisi dibinden kazandığı faul atışında Barış kullandı direk kaleye gönderdiği top kaleci Volkan’ı geçti Rıza son anda çizgi üzerinden kafa ile topu çıkartarak Çorum Belediyespor’a öne geçme şansı vermedi.
90+5. dakikada Kocaelispor’a hayat veren gol geldi. Tüm hatları ile yüklenen kırmızı siyahlı takımda korner atışından dönen topta savunmada son adam olarak kalan Nizamittin Emirhan topu uzaklaştırmak yerine rakibin önüne indirdi Burak sol kanattan topla hareketlendi kaleye vurmak yerine sağdan gelen Gökdeniz’in önüne indirdi bu futbolcunun sert vuruşunda savunmada Mümin’e çarpan top sekti kaleci Onurcan’ın üzerinden Çorum Belediyespor ağlarına gitti ve konuk takım 2-1 öne geçti.