HALİL ÖZTÜRK
U 19 Liginde pazartesi günü oynanan Sungurlu Belediyespor - İl Özel İdarespor maçının ardından yaşanan olayları Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Sefer Kurtaran ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Çorum Şube Başkanı Remzi Karahan yaptıkları ortak basın açıklaması ile kınadılar.


Kurtaran ve Karahan dün konu ile ilgili olarak yaptıkları yazılı basın açıklamasında şunları söylediler: ‘Maçın ardından çıkan bu olayları şiddetle kınıyoruz. Bu olayları çıkaranların Sungurlu ilçemiz ve Belediyespor’la ilgilerinin olmadığı açıktır. İlçemizi rencide eden bu kişilere karşı herkesin karşı çıkması ve tepki göstermesi gerekmektedir.


Daha 17 yaşında bıçakla öldürülen gencimizin kanı kurumudan yaşanan bu olaylar ilimiz amatör futboluna kesinlikle yakışmıyor. Sungurlu Belediyespor yöneticilerimizin bu olaylara karışan sporcu, yönetici ve taraftarları kulüpten uzaklaştırmalarının çok doğru bir karar olacağını düşünüyoruz.


Maçın ardından yaşanan olayları gözlemci, saha komseri, hakemler ve saha görevlilerinin hiç birinin görmemeleri ve olaylardan tek bir görüntünün olmaması oldukça ilginç. Dileğimiz bu olayın son olması olaya karışan ve babası yaşındaki hoca ve yöneticiye tekme atan gençlerimizin kendilerini sorgulamaları vespor alanlarından uzak durmaları gerektiğine inanıyoruz.


Sezonun sonlarına doğru gittiğimiz şu günlerde yönetici, antrenör ve sporcular ile hepsinden önemlisi taraftarlara sabır, tahammül ve karşılıklı temenni ediyorum. Sporculara yöneticile ve antrenöre yapılan bu menfur olayı kınıyor ve böyle bir olayın bir daha yaşanmamasını diliyor ve ümit ediyoruz’ dedi.