HALİL ÖZTÜRK
Romanya’da bir hafta süren Avrupa Güreş Şampiyonası’nda milli takımlar tarihi bir başarıa imza attılar. Avrupa Güreş Şampiyonası’nda ilk etapta yapılan serbest stilde Türk milli takımı kazandığı madalyalar ile takım ikinciliğini kazandı. Serbest stilde 86 kiloda milli mayoyu giyen Çorumlu güreşçi Fatih Erdin sıkletinde üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

Bu müsabakaların ardından başlayan bayanlarda Türk milli takıma Avrupa üçüncülüğünü kazandı. Son günlerde ise Grekoromen stilde müsabakalar yapıldı. Rıza Kayaalp’in dokuzuncu şampiyonluğu kazanarak tarihi bir rekora imza attığı grekoromen stilde milli mayoyu giyen Çorumlu güreşçi Emrah Kuş sıkletinde üçüncü olarak bronz madalya ile şampiyonayı tamamladı.

Çorumlu iki güreşçinin kürsüye çıkarak madalya kazandığı şampiyonada diğer Çorumlu isim ise Zeki Gül dü. Belediye Eski Başkanı ve Güreş Federasyonu Grekoromenden Sorumlu As Başkan Zeki Gül Avrupa Şampiyonası boyunca milli takım kafilesi ile Federasyon Başkanı ile birlikte yakından ilgilendi. Başkan Zeki Gül milli takımın gösterdiği performanstan dolayı çok mutlu olduklarını ancak asıl hedefin 2020 Olimpiyatları olduğunu söyledi.

Zeki Gül grekoromenden sorumlu Teknik Direktör Salih Bora ve dokuzuncu kez Avrupa Şampiyonluğunu kazanarak büyük bir başarıya imza atan Rıza Kayaalp ve takım halinde kazanılan ikincilik kupası ile birlikte