HARUN AKKAYA
Muğlaspor-Yeni Çorumspor maçı sahadaki iki isim çok farklı anlamlar ifade ediyordu. Ev sahibi takımın Teknik Direktörü’nün oğlu rakip takımda futbol oynuyor. Yani sahada baba ile oğul karşı karşıya geldiler.


İlk yarının ortalarında Muğlaspor’da Teknik Direktör olarak göreve başlayan Erdinç Pala uzun yıllar yeşil beyazlı kulüpte forma giymiş ve teknik adam olarakda bu görevine devam ediyor. Başarılı futbol adamının oğlu Kerem Pala ise bu sezon başında Göztepe kulübünden amatör olarak Yeni Çorumspor’a transfer oldu ve profesyonel heyecanı kırmızı siyahlı forma ile yaşamaya başladı.


Bu yaşamda babası ile sahada rakip olmakta varmış. Pazar günü Muğla Atatürk Stad’ında Muğlaspor - Yeni Çorumspor maçında kaptanlarının oluru ve teknik heyetin onayı ile genç Kerem Pala babasına rakip olduğu maça kaptan olarak takımın başında sahaya çıktı.


Maç öncesinde Baba oğul saha kenarında birbirlerine sarıldılar ve başarılar dilediler. Maçın başlamasından sonra ise rakip olan baba oğul takımlarının kazanması için ellerinden gelen mücadeleyi verdiler. Genç Kerem babasının takımına gol atmak için büyük mücadele verdi hatta bazen bunu başarmak için olmazları zorladı fakat başarılı olamadı ve maç sonunda sahadan istediğini alarak ayrılan taraf Muğlaspor oldu.


Maç sonrası açıklama yapan Muğlaspor Teknik Direktörü Erdinç Pala, "Bu bir aydır düşündüğüm bir durumdu. Fakat sahaya çıkınca benim oğlum yerde yatmış bayılmış onu görmedim bile. Oğlum her zaman oğlum. Fakat sahada sıradan rakip bir oyuncudan hiçbir farkı yok. Onun özel yönlerini de biliyorum ben. Ona da önlem aldım. Oyuncularıma özellikle anlattım ve önlem aldım. Bundan sonraki maçlarda kalbim tabi ki onunla. Ama maçı bizim kazanmamız lazımdı, bunu başardık" dedi.