HALİL ÖZTÜRK
Okul Sporları İl Temsilciliği görevini uzun yıllar başarı ile yürüten ve Federasyon Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Baki Aygün bu hakkını elinden almak için mevcut Federasyon Yönetimi tarafından önünü kesmek için verilen haksız cezaya karşı açtığı mücadeleyi kazandı. Aygün Tahkim Kurulu tarafından verilen 10 aylık mahrumiyet cezasının 15 günü indirilmesi ise başkan adaylığının önündeki engeli kaldırmış oldu.


2010 yılında Okul Sporları İl Temsilcisi görevini yürüten Baki Aygün geçtiğimiz yıl faaliyetlerin sona ermesinin ardından Okul Sporları Federasyon Başkanlığı’na açıklayan Aygün’a Çorum’da yapılan başka bir Federasyon’un organizesinde yaşanılanlar gerekçe gösterilen disipin kurulu tarafından isnat edilen üç ayrı suçtan 10 ay hak mahrumiyeti cezası verildi.


Bu ceza ile Federasyon Başkanlığı adaylığının önü kesilmek istenen Baki Aygün bu karara karşı hukuksal mücadeleyi başlattı ve Tahkim Kurulu’nda hem yazılı hemde sözlü olarak savunma yaptı. Tahkim Kurulu geçtiğimiz günlerde gerekçeli kararı açıkladı ve Aygün’e verilen cezayı kaldırdı ve sadece 15 günlük hak mahrumiyeti cezasını onadı. Bu karar ile Baki Aygün’ün önündeki adaylık engeli kalkmış oldu.


Baki Aygün bu kararın ardından Federasyon Başkanlığına adaylığını yeniledi. Aygün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ‘Sıkıntı çektiğim ve psikolojik olarak yıpratılmaya çalışıldığım sürecin sonunda onurumu kazanmış ve maneviyatı yükselmiş bir birey olarak çıkmanın haklı gururunu yaşıyorum. Bu süreçte uzaktan yakından beni tanıyan ve manevi desteklerini esirgemeyen tüm dostlarıma saygılar sunarım. 2020’de Olağan veya bu tarihten önce muhtemel bir Olağanüstü Genel Kurul’da Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanlığı’na bulunduğu yerden çok daha iyi yerlere getirmek için adayım’ dedi.