HALİL ÖZTÜRK
Çorum FK profesyonel ligdeki dokuzuncu sezonunda beşinci mağlubiyet ile başlangıcı Manisa FK önünde yaptı. Kırmızı Siyahlı takım profesyonel lige çıktığı ilk sezondan itibaren ilk dört sezona mağlubiyetle başladıktan sonraki dört sezonda ise galibiyet ile başladı. Bu seri pazar günü oynanan Manisa FK maçı ile yeniden mağlubiyete döndü.

BAL’da şampiyon olarak 3. lige yükseldiği 2012-13 sezonu ilk maçında deplasmanda Altınordu takımına 2-0 yenilerek başlayan Ç orum FK bir sonraki sezonda 2013-14 sezonunda ise Orhangazispor deplasmanından 2-1 mağlubiyet ile ayrıldı. 2014-15 sezonunana deplasmanda Kızılcabölükspor maçı ile başlayan kırmızı siyahlılar bu maçtada 3-2 mağlup olarak üst üste üçüncü sezonada puansız başladı. 2015-16 sezonunda ise ilk kez sezona evinde Dersimspor maçı ile başlayan Çorum FK yine kötü bir başlangıç yaparak sahadan 2-1 mağlup ayrılmıştı.

Dört sezon süren bu kötü başlangıcın ardından Çorum FK’da galibiyet serisi başladı. 2016-17 sezonunda evinde Beylerbeyispor önünde aldığı 3-1’lik galibiyet ile sezona ilk kez üç puanla başlayan Çorum FK 2017-18 sezonunda ise ilk kez deplasmanda kazanarak üç puanla başladı. Büyükçekmece Tepecikspor’u 2-0 yenen kırmızı siyahlı takım galibiyet serisini iki maça çıkardı. Kırmızı Siyahlı takım 3. ligde şampiyonluğu kazandığı 2018-19 sezonu ilk maçında sahasında Muğlaspor’u 2-1 yenerek başladı. Geçtiğimiz sezon ise ilk kez yükseldiği 2. Ligde sezonun ilk maçında sahasında konuk ettiği 1922 Konyaspor’u 1-0 yenerek başlayan Çorum FK sezona galibiyet ile başlama serisin dört maça çıkardı.

Profesyonel ligdeki dokuzuncu sezona pazar günü evinde Manisa FK ile başlayan Çorum FK rakibine 3-1 yenilerek dört maçlık galibiyet ile başlama serisini bitirdi ve kötü bir başlangıç yaptı.Çorum FK profesyonel ligde dokuzuncu sezonunda beşinci kez mağlubiyet ile başladı. Lige çıktığı 2012-13 sezonundan itibaren dört sezona mağlubiyet ile başlayan Çorum FK daha sonraki dört sezona ise galibiyetle başladı. Kırmızı Siyahlı takım dokuzuncu sezonunda ise evinde Manisa FK’ya yenilerek kötü başladı.