HARUN AKKAYA
Çorum’un Binicilik’te ilk milli sporcusu Hikmet Burhan Kaya oldu.

Yıl içerisinde Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından düzenlenen son 10 yarışta 9 kupa kazanan Çorumlu uluslararası binici ve antrenör Hikmet Burhan Kaya, Romanya’da bugün başlayıp pazar günü sona erecek olan Atlı Dayanıklılık Balkan Şampiyonası için Türk milli takımına davet edildi. Kayrabey isimli atıyla Balkan Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek olan Kaya, 100 kilometrelik parkurda 10 farklı ülkeden katılacak olan diğer sporcularla yarışacak.

Milli takımda Hikmet Burhan Kaya ile birlikte İrem Kavraz, İsmail Eray Çokal, Jülide Gültekin ve Özge Savaş ile birlikte ferdi olarak Mirhas Erinç Erdinç, Ömer Faruk Pehlivan ve Ramazan Yiğit yarışacak. 

Çorum’un binicilik dalındaki ilk ve tek milli sporcu unvanını kazanan Burhan Kaya, ilimizi hem ulusal hem uluslarası alanda temsil etmeye devam ediyor. Çorum Valiliği ve Emniyet Müdürlüğüne ziyarette bulunan Kaya, verdikleri desteklerden dolayı Çorum Valiliğine, Vali Mustafa Çiftçi’ye, İl Emniyet Müdürlüğüne ve Emniyet Müdürü Mehmet Gülser’e teşekkürlerini iletti. 

Burhan Kaya, Uluslararası Binicilik Federasyonu FEI tarafından düzenlenecek olan Balkan Şampiyonasında Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğini vurgularken hedefinin 160 kilometrelik Dünya Şampiyonası olduğunu belirtti.