FATİH BATTAR

Yaklaşık 7 milyon liraya mal olan Gençlik ve Spor Bakanlığı Çorum Olimpik Yüzme Havuzu faaliyete başladı.

2 yıl önce ihalesi yapılan 2021 yılı başında tadilatı tamamlanan Olimpik Yüzme Havuzu geçtiğimiz günlerde Çorum halkının hizmetine açıldı.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da beraberinde AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Bektaş ve Gençlik Spor İl Müdürü Haşim Eğer ile birlikte Olimpik Yüzme Havuzu’nda incelemelerde bulundu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, bölgenin en iyi yüzme havuzunun Çorum’da olduğunu belirti. AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise yaklaşık 7 milyon liraya mal olan yüzme havuzunda ulusal ve uluslararası yarışmaların artık Çorum’da yapılmaya başladığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Yüzme Milli Takımı’nın Çorum’da kamp yaptığını hatırlatan Ceylan; “Geçtiğimiz günlerde Yüzme Milli Takımımız burada bir kamp yaptı. Kampın da oldukça verimli geçtiğini öğrendim. Bu anlamda milli takımımıza böyle bir tesiste kamp yapma imkânı tanıdığımız için de ayrıca çok mutluyum.” dedi

Çorum’da ‘yüzme bilmeyen kalmasın’ projesi kapsamında 4 bin 500 kişinin 20 antrenör eşliğinde yüzme öğrendiğini aktaran Ceylan;  “Şuan havuzumuzda toplam 45 antrenörümüz görev yapıyor. Bu sayının ilerleyen günlerde artacağını düşünüyorum. 10 tane kulübümüzde burada sporcularına hizmet veriyor. Halk nezdinde de havuzumuzun 500’e yakın abonesi var. Bunlar gayet iyi sayılar. Bu sayılar zamanla daha da artacaktır.” şeklinde konuştu

‘Sportif ve kültürel anlamda Çorum’u daha iyi yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. ‘diyen Ceylan;  “Bu doğrultuda Adnan Türkoğlu ağabeyimizin zamanında başlatmış olduğu ve bizim bitirdiğimiz Olimpik Yüzme Havuzu yıllardır Çorum’da her yaş kategorisindeki insanlarımıza hizmet veriyor. Son yıllarda bakım yapılması gerektiğini düşündük ve 7 milyon TL değerinde bir bakım yaptık. Camlar, zeminler, soyunma odaları, tribünler yenilendi ve çatı komple değişti. Spor yatırımı olarak ayrıca şehrimize çok güzel bir stadyum kazandırdık. Geçtiğimiz hafta maçı izleme şansımız da oldu. Stadyumun yanı sıra ilerleyen günlerde ihalesi yapılacak olan kapalı spor salonu ve amatör futbolun hizmetine sunulacak olan sentetik sahaların da yapımı devam ediyor. Bu yatırımlar ile birlikte Çorum’da sporun daha iyi noktaya geleceğine inancımız tam.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Ceylan ve beraberindekiler yüzme dersi alan minik öğrencilerle sohbet ederek, havuzu beğenip beğenmediklerini sordu. Ceylan daha sonra milli masa tenisi sporcularını ziyaret etti. Minik bir sporcuyla masa tenisi oynayan Ceylan, önümüzdeki ay düzenlenecek turnuvada sporculardan madalya beklediklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi