HALİL ÖZTÜRK

Os­man­cık Meh­met Akif Er­soy Or­ta­oku­lu kü­çük er­kek­ler Bad­min­ton’da Tür­ki­ye Şam­pi­yon­lu­ğu­nu ka­zan­dı. An­tre­nör Ba­rış Bo­yar’ın Os­man­cık il­çe­sin­de yap­tı­ğı ça­lış­ma­lar ile geç­ti­ği­miz yıl­lar­da ka­zan­dır­dı­ğı Tür­ki­ye Şam­pi­yon­luk­la­rı­na ye­ni bir je­ne­ras­yon ile kü­çük­ler­den baş­la­dı.

Meh­met Can Tö­re­miş, Fur­kan Ye­dek­çi, Ha­şim Kı­lıç, Meh­met Efe Us ve Meh­met Ulaş Uzun’dan olu­şan kad­ro­su ile Ela­zığ’da 17-19 Ma­yıs ta­rih­le­rin­de ya­pı­lan Okul­lu Kü­çük­ler Bad­min­ton Tür­kiy fi­nal­le­rin­de Os­man­cık Meh­met Akif Er­soy Or­ta­oku­lu D gru­bun­da yer al­dı.

Grup­ta ilk ma­çın­da Ada­na Meh­met Adil İkiz Or­ta­oku­lu­nu 5-0, Ma­ni­sa Se­len­di Üç Ey­lül Or­ta­oku­lu­nu 4-1, Bat­man Sel­çuk­lu Or­ta­oku­lu’nu 5-0 ye­nen Os­man­cık Meh­met Akif Er­soy grup­tan bi­rin­ci ola­rak çey­rek fi­nal gru­bu­na yük­sel­di.

Tem­sil­ci­miz çey­rek fi­nal gru­bun­da ise Bat­man Sel­çuk­lu Or­ta­oku­lu­nu 3-2, Di­yar­ba­kır Li­ce Ay­şe Top­rak’ı ve An­ka­ra Sü­hen­dan Kürk­çü Or­ta­oku­lu’nu 5-0 ye­ne­rek ya­rı fi­na­le yük­sel­di. Ya­rı fi­nal ma­çın­da An­ka­ra Mil­li Eği­tim Vak­fı Ba­tı­kent Or­ta­oku­lu’nu da 3-0 ye­nen Os­man­cık Meh­met Akif Er­soy Or­ta­oku­lu fi­na­le yük­sel­di. 

Fi­nal ma­çın­da Bur­sa Kü­kürt­lü Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Oda­sı Or­ta­oku­lu ile kar­şı­la­şan Os­man­cık Meh­met Akif Er­soy Or­ta­oku­lu­nu 4-1 ye­ne­rek Tür­ki­ye Şam­pi­yon­lu­ğu­nu ka­zan­dı.

Os­man­cık Meh­met Akif Er­soy Be­den Eği­ti­mi Öğ­ret­me­ni ve Bad­min­ton An­tre­nö­rü Ba­rış Bo­yar, ye­ni oluş­tur­duk­la­rı spor­cu­la­rın el­de et­ti­ği bu ba­şa­rı­nın ge­le­cek adı­na son de­re­ce umut ve­ri­ci ol­du­ğu­nu söy­le­di. Bo­yar, bu ça­lış­ma­la­rı ya­pa­ken ken­di­le­ri­ne hiç bir za­man des­tek­le­ri­ni esir­ge­me­yen Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ze­ki Gül, Genç­lik Hiz­met­le­ri ve Spor İl Mü­dü­rü Ha­şim Eğer, Ço­rum Be­le­di­ye­si Genç­liks­por Baş­ka­nı Na­dir So­lak ve Okul Mü­dü­rü Se­fa Ka­ya­lı’ya çok te­şek­kür et­ti.

Editör: Haber Merkezi