HARUN AKKAYA
Çimentospor Başkanı Ali Dursun, Bölgesel Amatör Lig’de ilk kez mücadele edeceklerini ve Çorum’u en güzel şekilde temsil etmek için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söyledi.

Dursun düzenlediği basın toplantısında Federasyon’un BAL’la ilgili kararını açıklamasının ardından yaşanan süreç ve bundan sonraki dönemle ilgili açıklamalarda bulundu. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeni ile kulüplerin bütçelerinde büyük küçülmeler olduğunu belirterek ‘Sonuçta ben bir iş adamı olarak tek başıma bu işin altından kalkmam mümkün değil.

‘Yükü tek başına taşımamız mümkün değil’
Çorum’un ileri gelen iş adamlarından ve belediyemizden destek talebimiz olacak. Bırakın Çimentospor’u BAL’da kim mücadele ederce etsin arkasında bir güç bir sponsor olmadığı sürece kimse bu işin altından kalkamaz.  Ben bazı ikili ilişkilerimizi kullanarak bazı gelir kaynakları yaratmaya çalışıyorum fakat bunların bizim sezonu bitirmemiz için yeterli olmayacağı kesin. Ben kulübümüz bünyesindeki gençlere hep güvendim ve onlara destek verdim. Bu gençlerimizden en az üç veya dört tanesini Türk futboluna hediye etmek istiyoruz, benim öncelikli hedefim bu.

‘Gençler bizim geleceğiz’
Tabiki bunu yaparkende Çorum’u temsil edeceğim BAL’da bunu en iyi şekilde yapmak istiyoruz. Ben iddia ediyorum ki geçen sezon mücadele eden U 19 takımımız ile BAL’da mücadele edelim ligi orta sıralarda tamamlarız, o kadar iyi bir takımımız var. Bunun en güzel örneğini Karabük’de oynadığımız grup maçlarında gördük. Çorum’da yıllardır devam eden geleneği ben bu genç oyuncularla yıkacağım. Bu gençler bizim geleceğe yatırırımız olacak.

‘BAL’dan düşen takım oyuncuları değil gençlere forma vereceğiz’
Çorum’da uzun yıllardır ilçe takımları BAL’da ilimizi temsil ettiler. Çimentospor olarak biz ilk defa bu heyecanı yaşayacağız.BAL’da mücadele edip düşen takımda forma giyen futbolcular BAL’a yeni çıkan takıma transfer oluyorlardı. Ben buna karşıyım gençlerin önünü açıp onlara şans vermemiz gerekiyor ve bizde bunu yapacağız.

‘Çorum futbolunun kurtuluşu gençlere güvenmekte’
Çimentospor Çorum’daki gençler için bulunmaz bir fırsat verecek. Kendini göstermek isteyen gençler çıkacak aslanlar gibi mücadele verecek bizlerde onlara bu şansı vereceğiz. Çorum FK’nın pilot takımı olmak istiyoruz. Orda forma şansı bulamayan gençlere biz forma şansı bulacağız. Hem futbolcular gelişimini sağlasınlar hemde Çorum’u biz en güzel şekilde temsil edelim. Kapımız tüm gençlere açık. Çorum futbolunun çıkışının gençlere inanmak ve güvenmek olduğunu biliyorum ve bu inancımı sonuna kadar koruyacağım.

‘Maçları Dr. Turhan Kılıçcıoğlu’nda oynamak istiyoruz’
Yönetim kurulu oluşturmak için çalışmalarımız sürüyor. Yaptığımız görüşmeler sonucunda Genel Kaptan olarak Erkan Duruakan ve Niyazi Bulut birlikte görev yapacaklar, yeni isimlerinde yönetime katılması için çalışmalarımız sürüyor. Teknik konulara ben karışmayacağım saha içi onların işi olacak. Sezon başladığında müsait olması halinde maçlarımızı Dr. Turhan Kılıçcıoğlu’nda oynamak istiyoruz. Tabiki buna karar verecek futbolu yönetenler olacaktır biz böyle talepde bulunacağız’ dedi.