HALİL ÖZTÜRK


Çorum güreşi kendi bünyesinden yetişen ve gerek ulusal gerekse uluslararası alanda bir çok büyük başarıya imza atmış iki büyük güreşçisini kaybetti. Kaybetti başlığı belki biraz yanlış oluyor ancak hep övündüğümüz değerleri kaybettik diye düşünüyorum.


Adil Candemir Güreş Eğitim Merkezi’nde çocuk yaşta kayıt yaptıran ve çalışmalara başlayan ardından Çorum Belediyespor bünyesine geçerek bir çok başarıya imza atan iki milli güreşçi Fatih Erdin ve Selim Kozan artık Çorum adına değil İstanbul Büyükşehir Belediyespor adına güreşecekler.
Yeni yıl öncesi transfer sona ermeden İstanbul Büyükşehir Belediyespor güreş takımı iki milli güreşçiye yüksek rakamlı bir transfer teklifinde bulundular. Bu teklif karşısında ikilemde kalan iki milli güreşçi Çorum Belediyespor ile yaptıkları görüşmede seçimden sonra rakamın belli olacağını öğrenince bu yıl transfer bitmeden ayrılık kararı aldılar.


Fatih Erdin 2006 yılında, Selim Kozan ise 2008 yılında güreş eğitim merkezi seçmelerinde başarılı olarak girdikleri Adil Candemir Güreş Eğitim Merkezi’nden milli takım sporcusu olarak ayrıldılar. Çorum’dan yetişen Çorum adına güreşerek Dünya Şampiyonası’nda kürsüye çıkan ilk güreşçi olan Fatih Erdin Olimpiyatların en güçlü adayı konumunda.
Selim Kozan ise yıldızlar ve gençlerde Avrupa ve Dünya Şampiyonalarındaelde ettiği başarılar ile Türk güreşinin gelecek vadeden isimleri arasında gösteriliyor.
İki güreşçi Çorum’dan buruk ayrıldılar. Ancak ‘Abi geleceğimizi düşünmek zorundayız önerilen teklifi reddetmemiz yanlış olurdu. Çorum bizim evimiz ve her zamanda öyle kalacak’ dediler.
Milli Güreşçiler yeni kulüpleri ile sözleşmelerini birer yıllık yaptılar ve önümüzdeki mahalli idare seçimleri sonucunda Çorum Belediyespor güreş takımının durumuna göre yeniden doğdukları, doydukları ve kendilerini bu noktaya getiren memleketleri adına güreşeceklerinin sözünü vererek duygusal bir ayrılık yaptılar. İki milli güreşçi Ocak ayında Çorum’da yapılacak Türkiye Şampiyonasında yeni kulüpleri adına mindere çıkarak madalya mücadelesi verecekler.