HALİL ÖZTÜRK
Çorum Belediyespor’un isim değişikliğinde karar bugün. Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun bugün İstanbul’da yapacağı toplantıda Çorum Belediyespor isminin Çorum FK olması için hazırlanan dosya karara bağlanacak.
Geçtiğimiz ay içinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da üyelerin oyları ile isim ve logo değişikliği ve şirketleşmek için onayını alan Fatih Özcan başkanlığındaki Çorum Belediyespor yönetimi ardından gerekle evrakları hazırlayarak Federasyona teslim etti.
Bu süre içinde şirketleşmek içinde gerekli çalışmaları tamamlayan Çorum Belediyespor Yönetimi bugün çıkacak kararın ardından bu sürece hız verecek.
Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun toplantısından olumlu görüş çıkması halinde Çorum Belediyespor’un ismi resmen Çorum FK olacak ve bu isimle liglerde mücadele edecek. Bu değişimde Çorum Belediyespor bünyesindeki futbol amatör ve profesyonel branşlar Çorum FK bünyesine devredilecek. Çorum Belediyespor bünyesinde kalan tek branş olan güreş ise bu kulüpte faaliyetlerine devam edecek.
Öte yandan Federasyon kararının ardından şirketleşme ve yeniden bir yapılanma süreci başlatmayı planlayan yönetim hazırlıklarını sürdürüyor.