HALİL ÖZTÜRK
Kral bir yıl aradan sonra Yeni Çorumspor ile yeniden zirveye emin adım koşuyor. Bir sezon önce o zamanki ismi Çorum Belediyespor ile  sezonu 21 golle gol kralı olarak tamamlayan Yakup Alkan bir sezon sonra ise önce Yeni Orduspor ardından Diyarbekirspor forması ile sezonu sadece 5 golle tamamladı. Bu sezon ise 29. hafta sonunda attığı 20 golle yeni krallıkta zirvede.


Bağcılarücü takımında futbola başlayan ve ardından İstanbul Kartal Belediyespor, Bağcılar İstoç takımlarında forma gyidikten sonra 2013 yılında Tuzlaspor’da profesyonel imza atan Yakup Alkan bu takımla şampiyonluk yaşadı.  İki sezonda Tuzlaspor forması ile 39 gole imza atan Yakup Alkan ardından Yeni Malatyaspor’a transfer oldu.


Sezon içinde kiralık olarak Menemen Belediyespor’a transfer olan Yakup Alkan bu takımda adeta kayboldu ve gol atamadan sezonu tamamladı. Yeniden sarı kırmızılı kulübe dönen Yakup Alkan 2016-2017 sezonunda o zamanki ismi Çorum Belediyespor’a kiralık olarak geldi ve takımını play-off’a taşırken attığı 21 golle büyük katkı verdi.


Geçtiğimiz sezon ise kırmızı siyahlı kulüple anlaşamayan ve Yeni Orduspor’un tekliğini kabul eden Alkan mor beyazlı kulüpte istediğini bulamayınca dördüncü hafta sonunda Diyarbekirspor ile anlaştı. Yeşil beyazlı kulüptede beklentilerden uzak kalan ve sezonu sadece beş golle tamamlayan Yakup Alkan bu sezon başında yeniden kırmızı siyahlı kulüple Yeni Çorumspor ile anlaştı. Ligin 29. hafta maçları sonunda takımının attığı 39 golden 20’sine imza atan isim olan Yakup Alkan bir anlamda kırmızı siyahlı takımı sırtladı götürüyor.
En golcü Türk futbolcu


Yakup Alkan tüm profesyonel liglerde en golcü Türk futbolcu olma başarısını gösterdi. Şu anda Yakup Alkan’dan daha fazla gol atan iki isim yabancı. Süper Lig’de Galatarasay forması giyen Mbaye Diagne 23 golle en golcü isim olurken Spor Toto 1. ligde ise Altay’dan Marco Filipe Lopes Paixao 22 golle ikinci sırada bulunuyor. 2. ligde ise beyaz grupta Keçiörengücü takımından Taha Bacı ve Sarıyer’den Yaser Yılmaz 17’şer golle zirvedeki isimler. Kırmızı grupta ise Tuzlaspor’dan Murat Yılmaz en golcü isim.


Alkan 3. ligde 3. grupta gol krallığında en yakın rakibinin 5 gol önünde bulunuyor. 1. grupta Nevşehir Belediyespor’dan Tunç Murat Behram 15 golle zirvede yer alırken 2. grupta Sultanbeyli Belediyespor’dan Anıl Gir ve Kırşehir Belediyespor’dan Turgay An 14 golle zirvedeki isimler.