HARUN AKKAYA
Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen KYK öğrencileri arası masa tenisi grup birinciliğinde erkeklerde Çorum bayanlarda ise Kastamonu takımları birinci olarak finallerde mücadele etmeye hak kazandılar.
Atatürk Spor Salonu’nda üç gün süren grup maçlarında erkeklerde üç grupta dokuz takım mücadele etti. Umut Coşar, Azan Zengin ve Burhan Tufan’dan oluşan Çorum takımı A grubunda mücadele etti ve ilk maçında Zonguldak’ı ikinci maçında Karabük’ü ve son maçında da Çankırı’yı set vermeden 3-0 yenerek gruptan birinci olarak çıktı.

Final Grubunda ise A grubundan iki B ve C gruplarından ise birinci takımlar mücadele ettiler. Çorum takımı ilk maçında Ankara’ya 3-0 ikinci maçında Kastamonu’yu 3-1 yenerken son maçında da Karabük’ü 3-0 yenerek grup birinciliğini kazandı. Erkeklerde Ankara ikinci Kastamonu üçüncü Karabük ise dördüncü oldu.

Kızlarda ise dokuz takım üçerli üç grupta mücadele etti. Çorum takımı C grubunda ilk maçında Ankara’ya 3-2 ikinci maçında ise Kastamonu’ya 3-1 yenilerek gruptan çıkamadı ve elendi. Final Grubu maçları sonunda Kastamonu birinci olurken Eskişehir ikinci Ankara üçüncü Karabük ise dördüncü oldu.
Final maçlarının ardından düzenlenen törenle dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları verildi. Grup birinciliğini kazanan Çorum erkek ve Kastamonu bayan takımları 2-3 Mayıs’ta yine Çorum’da yapılacak Türkiye finallerinde mücadele edecekler.