HALİL ÖZTÜRK
Ço­rum Be­le­di­yes­por Kı­zıl­ca­ha­mam kam­pın­da­ki ilk ha­zır­lık ma­çın­da Eroks­por kar­şı­laş­ma­sı 75. da­ki­ka­da ya­rı­da kal­dı. Kı­zıl­ca­ha­mam İl­çe Sta­dı’nda oy­na­nan ma­çın 70. da­ki­ka­sın­da Ço­rum Be­le­di­yes­por’dan Em­re Yük­sek­te­pe ile Eroks­por ka­le­ci­si ara­sın­da­ki ge­ri­li­min art­ma­sı ve kav­ga­ya dö­nüş­me­si ih­ti­ma­li üze­ri­ne ma­çın ha­ke­mi Be­kir Ko­ca bu da­ki­ka­da ma­çı ta­til et­ti.

Ma­çın ilk ya­rı­sın­da Tek­nik Di­rek­tör Fah­ret­tin Say­han çift for­vet­li bir kad­ro ile sa­ha­ya çık­tı ve Ya­kup Al­kan ile Em­re Ge­mi­ci’yi ay­nı­ya şans ver­di. İlk ya­rı­da to­pa sa­hip ol­ma­yı ba­şa­ran Ço­rum Be­le­di­yes­por po­zis­yon bul­mak­ta zor­lan­dı. Hü­cum­da faz­la et­ki­li ola­ma­yan Ço­rum Be­le­di­yes­por 11. da­ki­ka­da go­lü ye­di. 

Bu da­ki­ka­da sol ka­nat­tan ce­za sa­ha­sı­na ya­pı­lan or­ta­da sa­vun­ma­da Akın aya­ğı ile dur­dur­mak is­te­di­ği top se­kin­ce eli­ne çarp­tı ma­çın ha­ke­mi pe­nal­tı nok­ta­sı­nı gös­ter­di. Pe­nal­tı atı­şı­nı Eroks­por’dan Ah­met kul­lan­dı ve to­pu ağ­la­ra gön­de­re­rek ta­kı­mı­nı 1-0 öne ge­çir­di.
İlk ya­rı­nın ka­lan bö­lü­mün­de Ço­rum Be­le­di­yes­por hü­cum­da et­ki­li ola­ma­dı ve dev­re­yi Eroks­por 1-0 ön­de ta­mam­la­dı.

İkin­ci ya­rı­ya­da ay­nı on­bir­le baş­la­yan Ço­rum Be­ele­di­yes­por 52. da­ki­ka­da be­ra­ber­lik go­lü­nü Eren ile bul­du. Genç fut­bol­cu sol ka­nat­tan ra­ki­be bas­kı yap­tı kap­tı­ğı top­la sa­vun­ma­dan sıy­rıl­dı top­la ce­za sa­ha­sı­na gir­di ka­le­ci Meh­met ile kar­şı kar­şı­ya kal­dı­ğı an­da düz­gün bir vu­ruş­la to­pu Eroks­por ağ­la­rı­na gön­de­re­rek sko­ru 1-1 yap­tı.

Sko­run 1-1 ol­ma­sı­nın ar­dın­dan sa­ha için­de fut­bol­cu­lar ara­sın­da­ki ge­ri­lim iyi­ce art­tı. Her po­zis­yon so­nun­da ya­şa­nan tar­tış­ma­lar 70. da­ki­ka­da ka­le­ci­ye ve­ri­len bir ge­ri pa­sın­da Em­re Yük­sek­te­pe’nin sert ha­re­ke­ti­nin ar­dın­dan Eroks­por ke­nar yö­ne­ti­mi da­hil her­kes sa­ha içi­ne gir­di.

Bu­nun üze­ri­ne sa­ha için­de baş­la­yan ge­ri­lim üze­ri­ne ma­çın ha­ke­mi Be­kir Ko­ca da­ha faz­la ge­ri­lim ya­şan­ma­ma­sı için en doğ­ru ka­ra­rı ve­re­rek ma­çı bi­tir­di.