HA­LİL ÖZ­TÜRK
12-13 Yaş Kü­çük Mi­nik­ler Tür­ki­ye Ser­best Gü­reş Şam­pi­yo­na­sı’nda Ço­rum­lu spor­cu­lar bir al­tın bir gü­müş ve bir­de bronz ma­dal­ya ka­zan­dı­lar. An­ka­ra Ta­ha Ak­gül Spor Sa­lo­nu’nda dün so­na eren ve 100 ku­lüp­ten yak­la­şık 500 spor­cu­nun mü­ca­de­le et­ti­ği şam­pi­yo­na­da Ço­rum Be­le­di­yes­por’dan Fer­hat Yi­ğit 44 ki­lo­da al­tın ma­dal­ya ka­zan­dı.

44 Ki­lo’da mü­ca­de­le eden Ço­rum Be­le­di­yes­por’dan Fer­hat Yi­ğit 21 gü­reş­çi­nin mü­ca­de­le et­ti­ği sık­let­te tüm maç­la­rı­nı ka­za­na­rak fi­na­le yük­sel­di. Fi­nal ma­çın­da Bur­sa Bü­yük­şe­hir Be­le­di­yes­por’dan Yu­suf Meh­me­toğ­lu’nu ye­nen Fer­hat Yi­ğit şam­pi­yon­lu­ğu ka­zan­dı. Ço­rum Be­le­di­yes­por adı­na gü­re­şen ve ça­lış­ma­la­rı­nı İs­ki­lip’te an­tre­nör Adem Uy­sal gö­ze­ti­min­de sür­dü­ren Fer­hat Yi­ğit gös­ter­di­ği per­for­mans ile bü­yük be­ğe­ni top­la­dı.
62 ki­lo­da min­de­re çı­kan Ço­rum Be­le­di­yes­por gü­reş­çi­si Ham­za Ali Kü­çük ise 18 spor­cu­nun mü­ca­de­le et­ti­ği sık­le­tin­de tüm maç­la­rı­nı ka­za­na­rak fi­na­le yük­sel­di. Fi­nal ma­çın­da Ko­ca­eli Ön­cü ku­lü­bün­den Bi­lal­can Kay­ma­koğ­lu’na ye­ni­le­rek ikin­ci ol­du ve gü­müş ma­dal­ya­nın sa­hi­bi ol­du.

Üçün­cü ma­dal­ya Sa­lih Efe Nal­cı’dan
Tür­ki­ye Şam­pi­yo­na­sı’nda üçün­cü ma­dal­ya fer­di ola­rak mü­ca­de­le eden Sa­lih Efe Nal­cı’dan gel­di. Ku­lüp bu­la­ma­dık­la­rı­nı için an­tre­nö­rü Le­vent Ka­le­li yö­ne­ti­min­de Mus­ta­fa Ke­ma Or­ta­oku­lu’nda açı­lan des­tek­le­me ve ye­tiş­tir­me kur­sun­da ça­lış­ma­la­rı­nı sür­dü­ren Sa­lih Efe Nal­cı ken­di im­kan­la­rı ile ka­tıl­dı­ğı Tür­ki­ye Şam­pi­yo­na­sı’nda 21 gü­reş­çi ara­sın­da ya­rı fi­na­le ka­dar yük­sel­me­yi ba­şar­dı bu ma­çı kay­be­din­ce bronz ma­dal­ya­nın sa­hi­bi ol­du.