HA­LİL ÖZ­TÜRK
Hi­tit Üni­ver­si­te­si Spor Bi­lim­le­ri Fa­kül­te­si Öğ­re­tim Üye­si Ça­lık Ve­li Ko­çak Vo­ley­bol Mil­li ta­kı­mın­da an­tre­nör ola­rak gö­rev ya­pı­yor. Ak­sa­ray do­ğum­lu ve Ga­zi Üni­ver­si­te­si Eği­tim Bi­lim­le­ri Fa­kül­te­si Be­den Eği­ti­mi ve Spor Yük­sek Okul me­zu­nu Ve­li Ko­çak bir sü­re Ame­ri­ka Bir­le­şik Dev­le­ti’nde de eği­tim gör­dü.


Al­tı yıl ön­ce Hi­tit Üni­ver­si­te­si’nde öğ­re­tim üye­si ola­rak gö­re­ve baş­la­yan Ve­li Ko­çak 20 yıl vo­ley­bol­da spor­cu ola­rak hiz­met ve­rir­ken mil­li ta­kım­da for­ma giy­di. Ba­şa­rı­lı spor­cu­lu­ğun ar­dın­dan an­tre­nör ola­rak vo­ley­bo­la hiz­met ve­ren Ve­li Ko­çak Hi­tit Üni­ver­si­te­si vo­ley­bol ta­kı­mın­da da gö­rev ya­pı­yor­du.


Geç­ti­ği­miz yıl Sun­gur­lu Be­le­di­yes­por vo­ley­bol ta­kı­mı­nın ba­şı­na ge­çen Ve­li Ko­çak zor­lu mü­ca­de­le­le­ri ka­za­na­rak 1. li­ge çı­kan ta­kım­la ba­şa­rı­la­rı­na bir ye­ni­si­ni ek­le­di. Ye­ni se­zon için­de bir yan­dan Sun­gur­lu Be­le­di­yes­por’un kad­ro­su­nu oluş­tur­ma­ya ça­lı­şır­ken di­ğer yan­dan da U 17 mil­li ta­kı­mı­nın Bal­kan Şam­pi­yo­na­sı ha­zır­lık­la­rın­da gö­rev ya­pı­yor.


25-29 Tem­muz ta­rih­le­ri ara­sın­da İs­tan­bul’da dü­zen­le­ne­cek olan U 17 Bal­kan Vo­ley­bo Şam­pi­yo­na­sı’nda mü­ca­de­le  ede­cek er­kek mil­li ta­kı­mı ça­lış­ma­la­rı­nı Öz­ye­ğin Üni­ver­si­te­si Kam­pü­sün­de sür­dü­rü­yor. Kamp­ta Baş an­tre­nör Ali Yıl­maz ve yar­dım­cı an­tre­nör ola­rak ise Ça­lık Ve­li Ko­çak ile bir­lik­te üç an­tre­nör ve 22 ki­şi­lik ge­niş bir kad­ro ça­lış­ma­la­rı­nı de­vam et­ti­ri­yor.
Ve­li Ko­çak, Bal­kan Şam­pi­yo­na­sı’nda he­de­fin bi­rin­ci ola­rak Av­ru­pa Şam­pi­yo­na­sı’na di­rek ka­tıl­ma hak­kı ka­zan­mak ol­du­ğu­nu söy­le­di. Ça­lış­ma­la­rın yo­ğun şe­kil­de de­vam et­ti­ği­ni be­lir­ten Ko­çak, Türk vo­ley­bö­lü­ne ye­ni ye­te­nek­ler ka­zan­dır­mak adı­na bu yaş grup­la­rı­nın öne­mi­ne dik­kat çek­ti.


Ço­rum’da al­tı yıl­dır gö­rev ya­pan an­cak mü­te­va­zi ki­şi­li­ği ile faz­la öne çık­ma­yı sev­me­yen Ve­li Ko­çak ge­rek Üni­ver­si­te ge­rek­se Sun­gur­lu Be­le­di­yes­por’da el­de et­ti­ği ba­şa­rı­la­rın ya­nın­da mil­li ta­kım dü­ze­yin­de de ge­rek al­dı­ğı gö­rev­ler ve ça­lış­ma­la­rı ile bü­yük tak­dir top­la­mış bir isim. Bu gi­bi isim­ler Ço­rum vo­ley­bo­lü adı­na bü­yük bir şans ola­rak gö­nü­lü­yor ve de­ğer­len­di­ril­me­si ge­re­ki­yor.