HALİL ÖZTÜRK
Bölgesel Gelişim Liginde 13. pafka maçları sonunda Yeni Çorumspor U 15 ve U 16 kategorilerinde zirveyi zorluyor U 17 ve U 19 kategorilerinde ise orta sıralar için mücadele ediyor.

Ligin 13. haftasında geçtiğimiz hafta sonunda Tokatspor ile dört kategoride karşılaşan kırmızı siyahlı takım U 15’de galip gelirken U 16’da berabere kaldı U 17 ve U 19 kategorilerinde ise evinde mağlup oldu. U 15 kategorisinde Samsunspor haftayı farklı Kırşehir galibiyeti ile kapatarak liderliğini devam ettirdi. Takipcisi Yeni Çorumspor ise üst sıraları zorlayan Tokatspor deplasmanında ilk dakikalarda bulduğu golle 1-0 galip gelerek lideri takibini sürdürdü. Lider Samsunspor 32 puanla zirvede bulunurken Yeni Çorumspor ise 28 puanla ikinci sırada yer alıyor.

U 16 Liginde ise dört takımın şampiyonluk mücadelei nefes kesiyor. Yeni Çorumspor ligdeki 13. hafta maçında grupta lider durumda bulunan Tokatspor deplasmanında rakibi önünde ilk yarıyı 1-0 geride tamamlamasına karşın ikinci yarıda bulduğu golle sahadan 1-1 beraberlikle ayrılarak zirveye tutunmaya devam etti. Grupta Samsuhspor ve 1461 Trabzon takımlarıda haftayı üçer puanla kapatarak yarışa devam dediler, Grupta Tokatspor ve 1461 Trabzon takımlarının maç fazlası olması nedeni ile Samsunspor ve Yeni Çorumspor zirveye daha yakın takımlar.

U 17 Liginde ise Yeni Çorumspor 13. hafta maçında evinde konuk ettiği Tokatspor karşısında öne geçmesine karşın rakibi önünde sayısız pozisyonlardan yararlanamadı ve maçı 2-1 kaybederek puan sıralamasında altıncı sıraya  kadar geriledi.

U 19 Liginde de Yeni Çorumspor sahasında Tokaspor’a ikinci yarının başında yediği tek golle boyun eğdi ve bu haftayıda puansız kapatarak amtıncı sıraya kadar geriledi.

Ligde 14. hafta maçları hafta sonunda oynanacak. Yeni Çorumspor 1461 Trabzon ile yarın Çorum’da U 15 ve U 16 kategorilerinde pazar günü ise Trabzon’da U 17 ve U 19 kategorilerinde karşılaşacaklar.