HALİL ÖZTÜRK
Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun Belediye ziyaretinde Çorum’un spor tesisleri ve ihtiyaçları konusunda Belediye Başkanı Zeki Gül bilgi verdi.
Bakan Kasapoğlu’nun Belediye’yi ziyareti sırasında Belediye Başkanı Zeki Gül Belediye olarak yaptıkları spor yatırımlarının bulunduğu slayt gösterisi eşliğinde sunum yaptı ve ayrıca hazırlanan dosyayı sundu. Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu sunumun ardından Çorum Belediyesi’nin spor tesisleri alanında yaptığı güzel çalışmaları yakından takip ettiğini belirterek kendilerininde buna katkıda bulunmak için ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.


Belediye Başkanı Zeki Gül ziyaret sırasında öncelikli olarak Belediye tarafından yaptırılan ve bitme aşamasına gelen Stadyum ve Spor Salonu protokollerinin sona erdiğini bu tesislerin Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne devri ve Belediye tarafından yapılan harcamanın geri ödenmesinin birinci öncelikli konuları olduğunu söyledi. Bakan Kasapoğlu bu konu ilgili olarak çalışmaların devam ettiğini belirterek önümüzdeki günlerde bu konunun netlik kazanacağını söyledi.


Belediye Başkanı Zeki Gül ayrıca mevcut stadın yanına Çorum’a modern bir Güreş Eğitim Merkezi, Sıklık Mesire alanı içine Gençlik Spor Bakanlığı Gençlik Kampı, merkezin değişik bölgeselerine semt futbol sahaları ve tesisleri yapılması, güvenli sürüş ve motor sporları tesislerini, Trap Skeet Atış Poligonu yapılmasını talep etti. Başkan Gül ayrıca Yeni Çorumspor kulübünün 2018 yılında Türkiye genelinde çok sayıda kulübün almasına karşın alamadığı 250 bin liralık Spor Toto katkısının ödenmesi için Bakan Kasapoğlu’ndan destek istedi.
Bakan Muharrem Kasapoğlu taleplerin bulunduğu dosyayı alarak bu istekleri en kısa sürede hayata geçirmek için çalışmaları yapacaklarını söyledi.