HALİL ÖZTÜRK
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda Gençler A kateorisinde milli sporcumuz Kaan Demir on yıldır kırılamayan Türkiye rekorunu kırarak şampiyon oldu ve altın madalyanın sahibi oldu.

25-28 Nisan tarihlerinde Samsun’da yapılan Büyükler Türkiye Şampiyonası Gençler A kategorisinde 50 metre çift palette 00.20.82’lik derecesi ile birinci olan Kaan Demir bu kategoride on yıldır kırılamayan rekoru yeniledi ve büyük bir başarıya imza attı.

Aynı şampiyonda Büyükler 400 metre çift palette Türkiye Şampiyonu 200 ve 100 metrelerde ise ikinci olarak şampiyonayı iki altın iki gümüş toplam dört madalya ile tamamlayan Burak Demir şampiyonada en fazla kürsü yapan sporcusu olmayı başardı.

Mavi Ay Spor Kulübü Başkanı ve antrenörü Mustafa Veran, Kaan Demir’in bu büyük organizede kulübünü ve Çorum’u en güzel şekilde temsil ettiğini söyledi. Veran milli takımda mücadele etmeye devam eden Kaan Demir’in bu noktaya gelmesinde emeği bulunan tüm antrenör arkadaşlarına teşekkür etti. Bu başarının bir ekip çalışmasının sonucu olduğunu belirten Veran ‘Bu küçüksenemeyecek tarihi bir başarıdır. Mavi Ay Spor Kulübü ailesi olarak bu başarının haklı gururunu yaşıyoruz. Çocuklara gençlere sporu sevdirmek teşvikm etmek ve küçük yüreklerin büyük hayallerine ortak olmak sağlam bir sporcu kişiliği ve karakteri aşılamak, milli manevi değerleri benimseyen fair play’ın bütün unszurlarını uygulayan örnek sporcular yetiştirmek en büyük gayemizdir’ dedi.