HALİL ÖZTÜRK
Yeni Çorumspor Teknik Direktörü Bahri Kaya Diyarbekirspor karşısında futbol olarak istediklerini tam olmasada oyuncularının doksan dakika oyun disiplininden kopmadan ve hiç bir tahriğe kapılmadan verdikleri mücadeleden dolayı memnun olduğunu söyledi.

Kaya, on günlük ara dönemin takımı tanıması açısından son derece verimli geçtiğini belirterek ‘Gerçekten süreç bize katkı veriyor. Biz Bağcılar’da berabere kaldık Turgutlu evinde sondakika golü ile iki puan kaybetti. Hafta içi maç olmadığı için takımı tanıma fırsatı buldum. Bu pozitif enerjiler bizim geleceğe umutlu bakmamıza katkı sağlıyor.

Maçın başlarında kalecimizin kurtardığı pozisyon kırılma anı oldu. Maçın geneline baktığımızda rakibe fazla pozisyon vermedik. Belki tam istediklerimizi oyuna yansıtamadık ancak oyuncularımın doksan dakika boyunca oyun disiplininden kopmamaları benim için çok anlamlı. Yardımlaşarak oynadılar. Böylesine kritik bir maçta verilen yanlış karara veya rakibin oyunu soğutmasına sinirlenmeden öz güvenli bir mücadele verdik ve sonucunda bu ligin üstündeki bir golcüye sahip olmamamızın karşılığını aldık.

Bu galibiyet ile play-off yolundaki avantajımızı artırdık ancak henüz işimiz bitmedi. Ligi beşinci bitirmek istiyoruz ancak kalan maçlarımızı kazanmamız halinde ligi ikinci bitirmek şansımız da var. Bizde bunu en güzel şekilde değerlendirmek amacındayız. Kocaelispor maçını kazanmamız halinde çok daha net konuşabileceğim.

Her geçen hafta bizim lehimize olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle geriden gelen takım olarak play-off’a kaldığımız takdirde en avantajlı takım bizim dedim imza töreninde. Bunu söylerken bildiğim doğrular var. Bu grubun en iyi kalecisine, en iyi savunma oyuncularına en iyi forvetine sahibiz. Genç takviyeli bu kadroyu ‘kazanında para vereyim’ diyen bir başkana sahip. Taraftarımızın desteği ortada herkes biliyor. Bende teknik adam olarak bu tecrübeleri çok olan bir isim olarak kareyi tamamlıyorum. O yüzden play-off’a yükseldiğimiz takdirde çok büyük şansı sahip olduğumuza inanıyorum. Diyarbekirspor maçında da çok güzel bir play-off provasını yaptığımıza inanıyorum’ dedi.