HA­LİL ÖZ­TÜRK
Edir­ne’de de­vam eden 44. Bal­kan Ma­sa Te­ni­si Şam­pi­yo­na­sı’nda ba­yan mil­li ta­kı­mı ya­rı fi­nal­de er­kek mil­li ta­kı­mı ise çey­rek fi­nal­de. Ma­sa Te­ni­si mil­li ta­kım­la­rın­da ili­miz­den iki spor­cu bu­lu­nu­yor.
Edir­ne Mi­mar Si­nan Spor Sa­lo­nu’nda de­vam eden Bal­kan Ma­sa Te­ni­si Şam­pi­yo­na­sı’nda ba­yan­lar­da se­kiz er­kek­ler­de ise do­kuz ül­ke mil­li ta­kı­mı mü­ca­de­le edi­yor. Ço­rum Genç­liks­por Ku­lü­bü spor­cu­su Mer­ve Nur Öz­türk’ün mü­ca­de­le et­ti­ği ba­yan mil­li ta­kı­mı gru­bun­da Ar­na­vut­luk ve Ko­sa­ca’yı 3-0, Bos­na Her­sek’i ise 3-1 ye­ne­rek grup­tan bi­rin­ci ola­rak çey­rek fi­na­le yük­sel­di. Çey­rek fi­nal ma­çın­da Ma­ke­don­ya önün­de de zor­lan­ma­dan 3-0 ga­lip ay­rı­lan ba­yan mil­li ta­kı­mı ya­rı fi­na­le yük­sel­di. Ya­rı fi­nal­de dün sa­bah se­an­sın­da Bul­ga­ris­tan ile kar­şı­la­şan mil­li ta­kım bu ma­çı­da 3-0 ka­za­na­rak fi­na­le yük­sel­di. Ba­yan mil­li ta­kı­mı dün ak­şam sa­at­le­rin­de fi­nal­de Ro­man­ya ile Bal­kan Şam­pi­yon­lu­ğu için mü­ca­de­le et­ti.

Ço­rum’da ma­sa te­ni­si­ne baş­la­yan ve bir çok ba­şa­rı­lı de­re­ce­ye im­za at­tık­tan son­ra Fe­ner­bah­çe ku­lü­bü­ne trans­fer olan Ali Af­şin Gül’ün mü­ca­de­le et­ti­ği er­kek mil­li ta­kı­mı ise grup­ta Ka­ra­dağ ve Ar­na­vut­luk’u 3-0 ye­ne­rek çey­rek fi­na­le yük­sel­di. Mil­li ta­kım çey­rek fi­nal­de Slo­ven­ya’yı zor­lan­ma­dan 3-0 ye­ne­rek ya­rı fi­na­le yük­sel­di. Ya­rı fi­nal de Ro­man­ya ile kar­şı­la­şan mil­li ta­kım bu ma­çı­da zor­lan­ma­dan ka­za­na­rak fi­na­le is­mi­ni yaz­dı­ran ta­kım ol­du.