HALİL ÖZTÜRK

Yeni Çorumspor ligin 25. hafta maçında bugün sahasında en yakın takipcisi Payasspor ile karşılaşacak. Kırmızı Siyahlı takım geçtiğimiz hafta Erzincanspor deplasmanında aldığı galibiyetin verdiği moralle bugün evinde Payasspor maçını kazanarak play-off potasında yalnız kalmak istiyor.
Grupta 39 puanla play-off potasında bulunan Yeni Çorumspor 35 puanla en yakın rakibi konumundaki Payasspor karşısında galip gelerek rakipleri arasındaki puan farkını açmak istiyor. Kırmızı Siyahlı takımda sakatlığı nedeni ile Ertuğrul ile cezalı kaleci Onurcan forma giyemeyecek. Sakatlığı bulunan Muhammet Fettah’ın ise durumu maç saatinde yapılacak son kontrolde belli olacak.


Konuk Payasspor ise ligin özellikle ikinci yarısındaki çıkışı ile play-off potasını zorlamaya başladı. Geçtiğimiz hafta sonu sahasında grup lideri Bayburtspor ile 0-0 berabere kalan konuk takım bugün Çorum deplasmanında kazanarak play-off iddiasını artırmak istiyor.


Grupta play-off mücadelesi veren takımları yakından ilgilendiren bu maçı İstanbul bölgesi genç hakemi Ozan Ergün yönetecek. Bu sezon C Klasmana yükselen Ozan Ergün ilk düdüğü kırmızı siyahlı takımın 1461 Trabzon deplasmanında 1-0 yenildiği maçta çaldı.


‘Final niteliğinde bir maç oynayacağı’

Yeni Çorumspor Teknik Direktörü Ersin Küçükoğlu bugün oynayacakları Payasspor maçının çok zor geçeceğini bu maçtada kendilerini yukarıya taşıyacak olanın sahada futbolcuların vereceği mücadele ile taraftarın sahaya vereceği enerji olacağını söyledi.
Erzincan deplasmanında aldıkları galibiyetin daha anlamlı olması için sahalarında oynayacakları Payasspor maçını kazanmak zorunda olduklarını belirten Küçükoğlu ‘Puan sıralamasında en yakın rakibimiz ile evimizde oynayacağımız maç tam bir final niteliğinde geçecek..
Rakibimiz çok etkili bir takım ve kaliteli oyuncuları var. Onlarda play-off bileti için mücadele ediyorlar. Bu zorlu rakip önünde sahada takım olarak birlikte hareket etmek ve yardımlaşarak oynamak zorundayız. Sonuç almak içinde çok ama çok fazla mücadele etmemiz gereken bir maç oynayacağız.
Maçın ilk dakikasından itibaren rakibe seyirci ve oyun baskısını hissettirip coşkulu oynamak zorundayız. Onlara oynamaları için alan ve zaman bırakmamak ve oyun içinde doğru çözümler bulmak zorundayız. Sahanın her yerinde coşkumuzu ve isteğimizi rakibe hissettirmeliyiz.
Böylesine önemli bir maçta bizleri yukarı taşıyacak olan taraftanmızın desteğidir. Bu maçtan istediğimiz sonuçla ayrılmak için en etkili durum oyuncuların saha içindeki mücadelesine taraftarların sahaya vereceği enerji olacaktır. Oyuncularımızda tribünden gelen o enerji ile çok daha fazla mücadele edip netice alacaklarına inanıyorum. Her maçta olduğu gibi bu iç saha maçında da taraftarlarımıza çok fazla ihtiyacımız var. Onların inancı onların gücü ve coşkusu bizi sahada çok daha güçlü hale getirecektir’ dedi.